Recordaantal Erasmusbeurzen voor Hanzehogeschool Groningen

Foto: De Redactie

De Hanzehogeschool heeft een recordaantal Erasmusbeurzen ontvangen dit jaar.

De hogeschool ontving een recordbedrag van 1.923.155 euro. Met het toegekende bedrag kan de hogeschool ongeveer 1.200 studenten en zo’n 120 medewerkers een beurs voor een internationale ervaring bieden.

Daarmee is het de meest actieve hoger onderwijsinstelling van Nederland voor wat betreft het Erasmus+ programma, aldus de Hanzehogeschool.

Internationale ervaring

Met het toegekende budget krijgen studenten de kans om belangrijke internationale ervaring op te doen via een studie-uitwisseling of stage in het buitenland. Bovendien krijgen medewerkers de mogelijkheid om in het buitenland les te geven, onderzoek te doen of een training te volgen.

Ook kansen buiten Europa

Daarnaast krijgen studenten en medewerkers met het programma ook de kans om een internationale ervaring buiten Europa op te doen. Via de Hanzehogeschool kunnen zij deze ervaring opdoen in Rusland, Oeganda, Tanzania, Bosnië & Herzegovina, Kosovo, Indonesië, en de Filipijnen.

Erasmus+ programma

De Hanzehogeschool participeert al sinds 1987 met succes in het Erasmus+ programma van de Europese Commissie, dat bedoeld is om de mobiliteit van studenten, docenten en andere medewerkers in het hoger onderwijs te stimuleren.

'

Reacties

article
842300
Recordaantal Erasmusbeurzen voor Hanzehogeschool Groningen
De Hanzehogeschool heeft een recordaantal Erasmusbeurzen ontvangen dit jaar. De hogeschool ontving een recordbedrag van
https://groningen.nieuws.nl/jeugd-en-onderwijs/842300/recordaantal-erasmusbeurzen-voor-hanzehogeschool-groningen/
2019-06-24T10:45:10+01:00
https://cdn.nieuws.nl/media/sites/128/2018/11/28145135/hanze-eigen-foto.jpg
Jeugd en Onderwijs