Vmbo’ers leren solliciteren bij aftrap JINC Groningen

Sollicitatietraining.
Foto:

Honderd leerlingen van het Montessori Vaklyceum in Groningen krijgen op woensdag 26 juni les in solliciteren. Dit krijgen ze niet van hun leraar, maar van mensen uit de praktijk.

Directeuren en HR-medewerkers vanuit het bedrijfsleven, instellingen en de gemeente komen naar de klas om tijdens rollenspellen duidelijk te maken hoe je een stageplek of bijbaan verovert. Deze sollicitatietraining vormt de feestelijke aftrap van JINC Groningen.

Naast sollicitatietrainingen als deze gaat JINC Groningen een groot aantal Bliksemstages organiseren. Komend schooljaar zullen leerlingen van de basisschool en het vmbo langs gaan bij bedrijven en instellingen in de regio.

Tijdens deze bezoekjes steken de kinderen de handen uit de mouwen op zoveel mogelijk afdelingen, zodat ze ondervinden wat voor soort werk ze leuk vinden en wat bij ze past.

Talent

Sarah Euwema, vestigingsdirecteur van JINC Groningen, kan niet wachten om aan de slag te gaan. “Ook in Groningen groeien veel te veel kinderen op die niet de kansen krijgen die ze verdienen. Niet iedereen beschikt immers over een groot netwerk of over kennis over hoe het is om bij een bedrijf te werken.  We willen hun een steuntje in de rug geven door ze te laten ervaren waar hun talenten liggen en door ze goed voor te bereiden op de arbeidsmarkt. Landelijk gezien bereikt JINC ruim 55.000 jongeren per jaar. Uit ervaring weten we dat onze aanpak effectief is.”

De uitbreiding van JINC naar Groningen kon mede tot stand komen dankzij steun van de Nationale Postcode Loterij, VSBfonds en founding partner Vodafone Ziggo.

 

'

Reacties

article
841275
Vmbo’ers leren solliciteren bij aftrap JINC Groningen
Honderd leerlingen van het Montessori Vaklyceum in Groningen krijgen op woensdag 26 juni les in solliciteren.
https://groningen.nieuws.nl/jeugd-en-onderwijs/841275/vmboers%e2%80%afleren-solliciteren-bij%e2%80%afaftrap-jinc-groningen/
2019-06-21T10:45:17+01:00
https://cdn.nieuws.nl/media/sites/128/2019/06/20202312/sollicitatietraining-JINC-1%C2%A9-JINC.jpg
Jeugd en Onderwijs