Start stemactie voor publieksprijs Goud Grunn

Foto: EPI-kenniscentrum

De stemactie voor de publieksprijs voor de genomineerde werkstukken van het project Goud Grunn is maandag 27 mei rond het middaguur gestart.

Eerstejaars leerlingen van het Theda Mansholt College in Delfzijl, de Rutger Kopland School in Siddeburen en het Dollard College in Woldendorp hebben de afgelopen weken in het kader van het project Goud Grunn van EPI-kenniscentrum lessen over aardbevingen, zorg, voorzieningen, duurzaam bouwen en wonen gehad. Hun ideeën hebben ze omgezet in werkstukken.

Op de zeven filmpjes van de jongeren die ideeën hebben over hun toekomst in Groningen kan worden gestemd.

De werkstukken zijn vanaf 23 mei tot en met 5 juni te bekijken in het gemeentehuis in Delfzijl en in de bibliotheken in Delfzijl en Appingedam.

Wat is Goud Grunn?

Goud Grunn is een project waar scholen voor voortgezet onderwijs in de provincie Groningen gratis aan kunnen deelnemen. Leerlingen krijgen (gast)lessen, gaan op excursies en kunnen meedoen aan een prijsvraag. Met Goud Grunn wil EPI-kenniscentrum de jongeren uitdagen om over hun toekomst in deze regio na te denken en ze bewust maken van de kansen en mogelijkheden die er zijn.

Tijdens de Jongeren Top op 7 juni in Appingedam worden de winnaars van de publieks- en juryprijs bekendgemaakt. De prijs is een geldbedrag, bestemd voor een uitje met de klas.

Tot en met 5 juni kan er via de website www.epi-kenniscentrum.org worden gestemd op 1 van de 7 werkstukken. Stemmers maken kans op een Kalvijn prijzenpakket.

Meer informatie over Goud Grunn vindt u op deze pagina: epi-kenniscentrum.org

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden