Internationaal avontuur voor student Alfa-college

Foto: Esmé Hemmes.

Esmé Hemmes, student aan de opleiding Schoonheidsspecialist op het Alfa-college, locatie Kluiverboom neemt namens Team NL deel aan WorldSkills 2019.

De wereldkampioenschappen voor beroepen worden gehouden van 22 tot en met 27 augustus in Kazan, Rusland. Ter voorbereiding op de WorldSkills volgde Esmé afgelopen week een trainingsweek rondom haar vakgebied Schoonheidsverzorging, met twaalf andere deelnemers over de hele wereld in Boedapest.

Esmé vertrok zondag 19 mei samen met haar docent, Esther Westers naar Boedapest. Daar volgden drie bomvolle dagen. “We begonnen iedere trainingsdag met de theorie over de verschillende verzorgingsproducten van het merk Pandhy’s. Dit merk moeten we gebruiken tijdens de WorldSkills. En na een demonstratie gingen wij het ’s middags zelf in de praktijk brengen.”

Ze vervolgt enthousiast: “Het was leuk om samen met de andere deelnemers te trainen. Ik weet nu dat het niveau hoog is. Iedereen was heel erg goed.”

In totaal strijden ruim 1.500 jonge vakmannen en vakvrouwen in augustus om de titel ‘beste vakman of vakvrouw van de wereld’. Uit Nederland doen 27 nationaal mbo-kampioenen en 1 vmbo-leerling mee aan dit kampioenschap.

Over Skills Heroes

Esmé kwalificeerde zich voor Team NL door tijdens de nationale vakwedstrijden Skills Heroes een podiumplek te bemachtigen. Het Alfa-college doet elk jaar mee aan deze vakwedstrijden om studenten een uitdagende leeromgeving te bieden en om het mbo positief onder de aandacht te brengen.

'

Reacties

article
829101
Internationaal avontuur voor student Alfa-college
Esmé Hemmes, student aan de opleiding Schoonheidsspecialist op het Alfa-college, locatie Kluiverboom neemt namens Team
https://groningen.nieuws.nl/jeugd-en-onderwijs/829101/internationaal-avontuur-voor-student-alfa-college/
2019-05-27T15:00:56+01:00
https://cdn.nieuws.nl/media/sites/128/2019/05/26174335/Esm%C3%A9-Hemmes.jpg
Jeugd en Onderwijs