Amanda Wagenaar wint Noorderpoort Jaarprijs 2019

Amanda Wagenaar wint Noorderpoort Jaarprijs.
Amanda Wagenaar wint Noorderpoort Jaarprijs.
Foto: Noorderpoort

Amanda Wagenaar heeftde 21ste Noorderpoort Jaarprijs gewonnen. De studente kreeg de prijs dinsdag uit handen van René Paas, Commissaris van de Koning van Groningen.

De Noorderpoort Jaarprijs wordt elk jaar uitgereikt aan een student die uitblinkt in ambitie, talent, creativiteit, inzet en/of vakmanschap. Er waren in totaal vijftien studenten van verschillende opleidingen van Noorderpoort genomineerd voor de award.

Er waren vijftien studenten genomineerd voor de Jaarprijs. De jury had het met name door de grote verschillen in leeftijd, levenservaring en achtergronden, moeilijk om een winnaar uit te kiezen. Wagenaars ‘bevlogenheid en de twinkeling in haar ogen’, bliezen de jury uiteindelijk omver.

Vrouw in een mannenwereld

De 29-jarige Amanda Wagenaar studeert bij Noorderpoort Technologie & ICT, maar heeft al twee mbo-opleidingen in een totaal andere richting afgrond. Haar doel is om op niveau 4 haar opleiding voor ICT Beheerder met goed gevolg af te ronden.

Dat ze dat doel gaat halen, staat volgens haar docenten en de jury van de Jaarprijs als een paal boven water: ‘Ze weet zich als enige vrouw tussen allemaal mannen in de ICT-wereld prachtig te manifesteren,’ aldus RenĂ© Paas tijdens de uitreiking.

Steps to my Future en Medewerkers van het Jaar

Wagenaar was niet de enige die tijdens de uitreiking van de Noorderpoort Jaarprijs in de prijzen viel. De studenten Filmmaker van Noorderpoort Kunst & Multimedia gingen er in de wedstrijd van Steps to my Future met de winst vandoor. Daarnaast werden ook achttien medewerkers van Noorderpoort door de Centrale Studentenraad in het zonnetje gezet in het onderdeel Medewerkers van het Jaar.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen