Alfa-college heeft BIM lab

BIM
BIM
Foto: © Alfa-college

Op het Alfa-college Admiraal de Ruyterlaan is dinsdag 26 maart het Bouw Informatie Model (BIM) lab geopend. Het BIM lab bereidt studenten voor op het werken in het ict-onderdeel van de bouwsector.

BIM is een manier waarmee bouwpartners samen een bouwproces ontwerpen, maken en onderhouden. Het is een virtueel bouwwerk waar bijvoorbeeld de architect, aannemer en installateur hun eigen onderdeel in kunnen plaatsen. Met de komst van het lab speelt het Alfa-college in op de grote vraag vanuit het bedrijfsleven naar studenten die de BIM-methodiek beheersen.

“Om het BIM onderwijs naar een hoger plan te brengen, hebben wij nu een BIM lab. Dit is een omgeving waar onze studenten kunnen werken met meerdere computerschermen tegelijk. En met software die zij niet standaard op hun eigen laptop en in een gewoon lokaal kunnen gebruiken. Met de komst van ons lab worden studenten breed opgeleid in het ICT-onderdeel van het bouwen”, vertelt Kees Huising, docent en BIM-specialist bij het Alfa-college.

Voordeel

De afgelopen vijf jaar is BIMMEN de belangrijkste taal binnen bouw en omgeving geworden. De bouwsector staat dus te springen om mensen die kunnen BIMMEN. Het wordt gebruikt voor huizen, gebouwen en infrastructuur zoals wegen en bruggen. Een voordeel van deze manier van samenwerken, is dat er minder fout gaat in het bouwproces. Voordat de bouw begint, zien betrokkenen in het virtuele bouwwerk waar mogelijke fouten zitten.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen