Eerste studenten Noorderpoort ontvangen certificaat Dronepiloot

Foto: Publiek Domein

De eerste lichting studenten van Noorderpoort ontvingen donderdag 7 maart hun certificaat Dronepiloot.

De eerste groep studenten van verschillende opleidingen starten afgelopen september dit vliegavontuur, het nieuwe keuzedeel Droning, die Noorderpoort als pilot aanbood. Onder leiding van eigen Noorderpoort docenten, die reeds in het bezit zijn van hun vliegbrevet voor droning, was het nu de beurt aan de Noorderpoort studenten.

Keuzedeel Droning

Vanaf komend schooljaar biedt Noorderpoort in samenwerking met Omni-Drones Academy het keuzedeel Droning aan voor álle studenten van Noorderpoort.

In zes maanden worden de studenten klaargestoomd voor dronepiloot. In het keuzedeel ‘Drone-toepassingen’ leren ze naast het besturen van een drone, ook over de techniek, het onderhoud, de veiligheid en regelgeving gekoppeld aan de specifieke toepassingen waarvoor de drone wordt ingezet. Het lespakket wordt digitaal verzorgd en in de toekomst zal naast dit keuzedeel ook het keuzedeel ‘Drone Technicus’ te kiezen zijn bij Noorderpoort.

Noorderpoort lanceert Drone Academy

Noorderpoort wil graag naast het keuzedeel in reguliere mbo-onderwijs ook andere belangstellenden de kans geven zich te certificeren als dronepiloot. Om die reden lanceert Noorderpoort in september van dit jaar de Drone Academy. Iedereen die graag dronepiloot wil worden, kan de opleiding aan de Drone Academy volgen.

Geïnteresseerden in de opleiding aan de Drone Academy van Noorderpoort kunnen contact opnemen met Noorderpoort Hotspot

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen