gRunn4kids: Spectaculaire loopsporten voor kids

gRunn4kids.
gRunn4kids.
Foto: © Gert Jan Rodenboog

Loopgroep gRunn is in januari 2019 begonnen met gRunn4kids. Elke woensdagmidag tussen 15.00 en 16.00 uur kunnen kinderen van 4 tot en met 12 jaar hardlopen onder begeleiding van profensionele looptrainers.

De vereniging wil kinderen motiveren meer te bewegen door middel van spectaculaire loopsporten.

Er zijn drie enthousiaste looptrainers gevonden die de kinderen uitdagen met trailrunning, obstaclerunning, freerunning en diverse spelvormen. Alle kinderen van 4 tot en met 12 jaar kunnen hier aan meedoen, er wordt gezorgd voor een veilige en spectaculaire training.

“Het is nu al geweldig om die blije gezichten te zien als kinderen hardlopen”, aldus Hanneke Schipper. Zij is een van de trainers met voldoende ervaring in de loopsport en met lesgeven aan kinderen.

“Het werd tijd dat er in Groningen iets voor kinderen gedaan wordt op gebied van hardlopen, dit is nieuw!” “Je kan alleen bij de atletiek vereniging terecht en die heeft soms een leden stop, vandaar dat we dit zijn begonnen,” zegt voorzitter Jan Douma van Loopgroep gRunn.

Een kleine groep is al begonnen met trainen waarvan de jongste 4 jaar oud is. Het plezier staat voorop bij deze loopgroep, dat geldt dus ook voor gRunn4kids.

Locatie

De trainingen vinden plaats op sportpark Kardinge, de kardingebult, het Oerrrrr, de skatebaan en het natuurgebied van Natuurmonumenten. De trainingen duren een uur en bevatten een mooie opbouw waar kinderen plezier aan beleven.

Alle trainingen zijn elke woensdag middag van 15.00 uur tot 16.00 uur en starten vanaf Steenboksport/Snowlimits, Bieskemaar 2 in Groningen. Het hele jaar door wordt getraind, ook in de vakantieperiodes.

De kinderen mogen eerst drie keer gratis meedoen, voordat ze lid worden van de vereniging Loopgroep gRunn.

Voor meer informatie: www.loopgroepgrunn.nl of mailen naar [email protected]

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen