Lectoraat Hanzehogeschool onderzoekt hoe blessures bij kinderen voorkomen kunnen worden

Foto: Publiek Domein

Het lectoraat Praktijkgerichte Sportwetenschap van de Hanzehogeschool gaat onderzoeken hoe blessures bij kinderen voorkomen kunnen worden.

Sport en bewegen is goed voor je gezondheid en hoe jonger je begint, hoe meer je de positieve effecten merkt tijdens je leven. Bij sportclubs en op lagere en middelbare scholen zijn blessures een van de belangrijkste redenen om niet mee te doen aan de sporttrainingen of de gymlessen.

Het lectoraat Praktijkgerichte Sportwetenschap van de Hanzehogeschool Groningen gaat daarmee in het project Move Healthy aan de slag en ontwikkelt voor en samen met een aantal (internationale) partners een nieuwe wijze van blessurepreventie.

Project Move Healthy

Een betere ontwikkeling van de motorische vaardigheden en dus een mogelijke afname van het blessurerisico werkt beter, als de omgeving van de kinderen,zoals trainers, gymdocenten, ouders en bestuur direct wordt betrokken bij de ontwikkeling van geïntegreerde oefeningen in de sporttrainingen en gymlessen.

Het doel is om de jeugd vaardiger en veiliger te laten bewegen en de sportcoaches en gymdocenten hierin te mee te laten denken en ze van elkaars expertise te laten leren.

Centraal in het project staat het ontwikkelen van een digitaal platform waarop vernieuwende oefeningen voor voetbal, basketbal en gymlessen op de basisschool en middelbare school beschikbaar worden gesteld.

De onderzoekers van het lectoraat Praktijkgerichte Sportwetenschap van de Hanzehogeschool werken voor dit project samen met 9 partners uit 6 EU landen.

De officiële start van het project vindt plaats op 21 en 22 maart bij de Hanzehogeschool Groningen. Het project Move Healthy is mogelijk gemaakt door een subsidie van Erasmus+ en duurt drie jaar. Het totale budget is 399.960 euro.

Reacties

article
778697
Lectoraat Hanzehogeschool onderzoekt hoe blessures bij kinderen voorkomen kunnen worden
Het lectoraat Praktijkgerichte Sportwetenschap van de Hanzehogeschool gaat onderzoeken hoe blessures bij kinderen voorkomen kunnen
https://groningen.nieuws.nl/jeugd-en-onderwijs/778697/lectoraat-hanzehogeschool-onderzoekt-hoe-blessures-bij-kinderen-voorkomen-kunnen-worden/
2019-02-12T08:50:23+02:00
https://cdn.nieuws.nl/media/sites/128/2019/02/10135800/football-1426986_960_720-voetbal-kinder-voeten.jpg
Jeugd en Onderwijs