Finale First Lego League bij Hanzehogeschool Groningen

Foto: Hanzehogeschool Groningen

De regiofinale van de FIRST LEGO League vindt zaterdag 15 december plaats bij de Hanzehogeschool Groningen.

De FIRST LEGO League is een wedstrijd die jongeren tussen de 9 en 15 jaar uitdaagt om de maatschappelijke rol van techniek en technologie te onderzoeken aan de hand van verschillende opdrachten. De opdrachten hebben elk jaar een ander thema.

Thema van dit jaar is Into Orbit: leven in de ruimte. Daarnaast vormen de Core Values samenwerking, respect en vriendschappelijke competitie belangrijke hoekstenen van de FIRST LEGO League.

De kinderen werken in teams van maximaal tien deelnemers om de opdrachten zo goed mogelijk te vervullen en laten het resultaat zien tijdens regionale en internationale finales.

Meer dan alleen een robotwedstrijd

De kinderen ontwerpen, bouwen en programmeren een robot tijdens de FIRST LEGO League. Met deze robot moeten tijdens de finaledagen wedstrijden worden gespeeld op een opdrachtenparcours, waarbij punten te verdienen zijn.

Maar de FIRST LEGO League is meer dan alleen een robotwedstrijd. Elk team voert binnen het jaarlijkse thema een eigen onderzoek uit over de maatschappelijke rol van techniek en technologie en presenteert de uitkomst tijdens de regionale en de Benelux finale.

Bij het uitvoeren van het onderzoek wordt van de kinderen verwacht dat ze zelf initiatief nemen en met behulp van verschillende bronnen op zoek gaan naar een probleem waar huidige wetenschappers en ingenieurs vandaag de dag mee te maken hebben.

Vervolgens moeten de kinderen op zoek naar een creatieve oplossing, die ze uiteindelijk presenteren op de finaledagen.

De aanvang is om 10.00 uur.

Locatie

Hanzehogeschool Groningen, Van Dooren Veste, Zernikeplein 11 in Groningen.

Voor meer informatie: www.hanze.nl/fll.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen