SKSG kinderen schitteren op de planken van MartiniPlaza

SKSG Got Talent.
Foto: © SKSG

MartiniPlaza zat woensdag 31 oktober vol met kinderen, ouders, opa’s en oma’s tijdens SKSG Got Talent! Het thema was dit keer: ‘115 jaar SKSG’. Tijdens het lustrumjaar van de oudste Groningse kinderopvangorganisatie schitterden de kinderen op en naast het podium.

‘Een unieke ervaring die ze hun leven lang niet gaan vergeten!, aldus SKSG.

Met een behulp van een spectaculaire tijdmachine lieten de kinderen de bezoekers een meeslepende reis door de tijd maken. Tijdens de voorstelling kwamen veel onderwerpen aan de orde: variërend van de watersnoodramp en het eerste Jeugdjournaal tot het eerste homohuwelijk. De kinderen vertolkten de verschillende scènes met een aanstekelijk enthousiasme. Het plezier spatte er van af! Voor de bezoekers was het een genot om naar te kijken en leek het alsof er bij de kinderen van plankenkoorts geen sprake was.

De BSO-kinderen verzorgden alles rond de voorstelling zelf: van de ontvangst tot de hapjes, en van zang en dans tot het decor. Ze hebben keihard gewerkt om de voorstelling tot een succes te maken. “Het was fantastisch om te zien hoe alle kinderen hun tijdperk tot leven brachten. De decors en rekwisieten waren prachtig, de zelfgemaakte hapjes in de pauze smaakten heerlijk en de gastheren en –dames zorgen voor een warm onthaal,” aldus Hannah, een enthousiaste bezoekster.

Halverwege de show heeft de 11-jarige kinderburgemeester Jouayria een cheque, met het prachtige bedrag van 2707,10 euro aan het Wereld Natuur Fonds overhandigd. Afgelopen jaar hebben de kinderen van SKSG dit bedrag voor ze ingezameld. De show werd afgesloten met de primeur van de videoclip van het feestelijke SKSG-lied, natuurlijk door en met de kinderen gemaakt.

SKSG Got Talent is een jaarlijks terugkerend evenement van SKSG. Elk jaar heeft de voorstelling een ander karakter: zo werd vorig jaar de musical ‘Sneeuwwitje’ gespeeld. Het evenement is één van de manieren van SKSG om kinderen van jongs af aan met kunst en cultuur in aanraking te brengen.

Reacties

article
731637
SKSG kinderen schitteren op de planken van MartiniPlaza
MartiniPlaza zat woensdag 31 oktober vol met kinderen, ouders, opa’s en oma’s tijdens SKSG Got
https://groningen.nieuws.nl/jeugd-en-onderwijs/731637/sksg-kinderen-schitteren-op-planken-martiniplaza/
2018-11-04T13:25:50+02:00
https://cdn.nieuws.nl/media/sites/128/2018/11/03204009/SKSG-Got-Talent07.jpg
Jeugd en Onderwijs