Alfa-college start met nieuwe opleiding Technische Informatica

Foto: Alfa College

Het Alfa-college start in september 2021 met de nieuwe BOL-opleiding (beroepsopleidende leerweg) Technische Informatica. Met deze opleiding speelt het Alfa-college in op de vraag vanuit het regionale bedrijfsleven naar technisch geschoold personeel binnen de vierde industriële revolutie (Industrie 4.0).

Studenten van het Alfa-college maken bij deze opleiding kennis met de nieuwste technieken zoals bijvoorbeeld Robotica, Programmable Logic Controller (PLC) en Augmented reality.

“We starten met de opleiding Technische Informatica, omdat bedrijven die zich steeds meer richten op de ontwikkelingen van Industrie 4.0, hierin een technicus met ICT-vaardigheden missen”, zegt Lammert Postma, opleidingsmanager bij het Alfa-college.

Industrie 4.0

Deze vierde industriële revolutie kenmerkt zich door de invoering van onder andere volledig computergestuurde productiesystemen, robots en 3D printing. Met het aanbieden van de opleiding Technische Informatica bij Alfa-college ontstaat een nieuwe groep engineers die vorm kunnen geven aan deze innovatieve nieuwe productiesystemen.

Opleiding

Een technisch informaticus is de verbindende factor tussen mens, machine en ICT en houdt zich niet alleen bezig met hoe technische systemen werken, maar ook hoe je deze kunt integreren in een groter geheel.

Deze BOL-opleiding, niveau 4, duurt vier jaar. De student bepaalt zelf in welke technische toepassingen hij of zij zich gaat specialiseren. In het eerste jaar van de opleiding worden alle specialisaties behandeld zodat de studenten later beter kunnen kiezen welke onderdelen ze willen volgen.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Cookieinstellingen