Verkiezingsprogramma D66: ‘Samen maken we Groningen’

Foto: De Redactie

D66 Groningen heeft zijn programma ‘Samen maken we Groningen’ gepresenteerd voor de komende gemeenteraadsverkiezingen.

Centrale thema’s in het programma zijn groen en duurzaamheid, een leefbaar woonklimaat en kansenongelijkheid.

D66-lijsttrekker Paul de Rook: ‘Inwoners weten het beste wat goed is voor de gemeente. En andersom moet de gemeente ruimte bieden. Maar vooral kansen bieden om mee te doen. Daarom zetten we vol in op onderwijs: daar wordt het verschil gemaakt. Maar we gaan ook aan de slag met misschien wel de grootste uitdaging: verduurzaming en vergroening.’

De Sociaal-Liberalen willen de komende jaren onder andere verder investeren in de leefbaarheid van wijken, duurzame mobiliteit, sport en cultuur. Ook de versterking van de lokale democratie, om mensen meer invloed te geven op hun eigen woonomgeving is een van de speerpunten.

Vier jaar geleden boekte D66 een historisch resultaat. Met negen zetels werd de partij de grootste in Groningen. “We zochten de verbinding op met de inwoners, we hebben geïnvesteerd in een duurzame, aantrekkelijke en leefbare gemeente met een nieuwe blik op kansengelijkheid en meedoen voor iedereen.”, zegt De Rook. “We willen op die koers doorgaan en hebben nu weer een ambitieus en realistisch programma voor Groningen.”

Het verkiezingsprogramma is te bekijken op de website van D66 Groningen. Momenteel kunnen de D66-leden stemmen op de kandidaten voor de kieslijst. De uitslag wordt vrijdag 15 juni bekend gemaakt.

(Bron: ingezonden bericht)

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden