Zwembaden De Parrel, het Helperbad en in Sportcentrum Kardinge openen maandag 18 mei

Archief de Redactie
Foto: Gemeente Groningen

Zwemmen in zwembad De Parrel, het Helperbad en het zwembad in Sportcentrum Kardinge kan weer vanaf maandag 18 mei. Voor de opening van de zwembaden geldt wel alléén op reservering en mét aanpassingen door de coronamaatregelen.

Voor baantjestrekkers in de aangepaste zwembaden komt een zee van ruimte. Vanwege de 1,5 meterregel kunnen er slechts 10 zwemmers tegelijk in het water. Bezoekers krijgen een half uur om baantjes te trekken.

Recreatief spetteren en bijkletsen is door allerlei restricties vanwege de coronamaatregelen er voorlopig niet bij.

Tijdslots

Er wordt gewerkt met tijdslots en bezoekers dienen van tevoren online via de website van Sport050 een tijdstip te reserveren van een halfuur. Het uitgeprinte kaartje laat je vervolgens aan de balie zien. Dit geldt ook voor houders van abonnementen, hun abonnement blijft geldig en loopt door na de coronacrisis.

Zwemkleding thuis aan

Wie komt zwemmen, moet eerst thuis hun zwemkleding aan doen en mogen zich in de badhokjes in het zwembad verkleden. Ook is het verzoek om thuis van tevoren te douchen, naar de wc te gaan en na het baantjes trekken thuis te douchen.

In- en uitgang

Bij de in- en uitgangen treft de gemeente eveneens maatregelen. Er zijn ook looplijnen aangebracht met in Sportcentrum Kardinge statafels in het midden om contact te voorkomen tussen in- en uitgaand publiek. Hierop komt toezicht, aldus de gemeente.

Extra chloor

Ook voegen de zwembaden extra chloor toe aan het water omdat het coronavirus daar niet goed tegen kan. Daarnaast krijgt het personeel instructies, zoals op 1,5 meter afstand blijven, vaak hun handen wassen, desinfectiemiddelen gebruiken en extra goed schoonmaken. Ze zijn niet verplicht zo’n mondkapje te dragen.

Zwemlessen

Het banenzwemmen gebeurt op de tijden van de recreatieve uren. Ook openen de zwembaden weer voor zwemverenigingen, zwemlessen en doelgroepzwemmen. De zwemlessen voor de jongste kinderen vervallen omdat daarbij contact nodig is met zweminstructeurs. En 50-plussers kunnen ook niet tegelijk een les in aquajogging volgen. Het golfzwembad met de glijbaan in Sportcentrum Kardinge blijft ook nog gesloten.

Liefhebbers van het openluchtbad De Papiermolen moeten nog tot half juni geduld uitoefenen.

 

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden