Tijden en tarieven betaald parkeren gedeelte Schildersbuurt veranderd

Foto: Gemeente Groningen

De tijden en tarieven voor betaald parkeren in een gedeelte van de Schildersbuurt zijn sinds 1 januari 2020 veranderd. Dat heeft de gemeente besloten.

In de Schildersbuurt worden steeds meer auto’s geparkeerd door bezoekers van de Westerhaven en de binnenstad, meldt de gemeente. Het is daardoor erg druk en bewoners moeten steeds vaker en langer op zoek naar een parkeerplek.

Op het plattegrondje is aangegeven om welk gedeelte van de buurt het gaat.

Deel I is parkeergebied Westerhaven. Dit gebied hoort per 1 januari 2020 qua parkeertijden en tarief bij de binnenstad diepenring. Betaald parkeren geldt hier dan van maandag tot en met woensdag van 9.00 tot 22.00 uur. Van donderdag tot en met zaterdag van 9.00 tot 00.00 uur en op zon- en feestdagen van 12.00 tot 17.00 uur (behalve op Eerste Paasdag, Eerste Pinksterdag en Eerste Kerstdag).

In deel II verandert er, wat betreft parkeertijden, tarief en betaald parkeeruren, niets.

Tot nu toe waren er 16 parkeeruren aan de bezoekersvergunning gekoppeld. Door de uitbreiding van de uren in parkeergebied Westerhaven (deel I) is het saldo vanaf 1 januari 2020 24 uur voor alle bezoekersvergunninghouders in de Schildersbuurt (deel I én II).

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden