Wie wordt de nieuwe kinderburgemeester van Groningen?

De vijf kandidaten.
De vijf kandidaten.
Foto: Erik Brand

Vijf kinderen voeren vanaf vandaag, woensdag 20 november campagne om de nieuwe (loco-) kinderburgemeester van de gemeente Groningen te worden. Alle inwoners van de gemeente Groningen kunnen tot en met 7 december stemmen op hun favoriete kandidaat.

Vijf kandidaten

De verkiezing van (loco-)kinderburgemeester wordt voor de derde keer gehouden onder kinderen uit groep 6 en 7 van basisscholen uit Groningen. Van alle kinderen die zich hebben aangemeld zijn vijf kandidaten geselecteerd: Floor, Lieuwe, Milou, Venne en Vera.

Vorig jaar werd Jouayria gekozen als kinderburgemeester van Groningen. De loco-kinderburgemeester is Amy. Hun ambtstermijn zit er eind december op.

Kinderburgemeester

De kinderburgemeester is een initiatief van de gemeente Groningen om kinderen een duidelijkere stem te geven en ze mee te laten praten over wat zij belangrijk vinden in de gemeente. De kinderburgemeester vergezelt burgemeester en wethouders tijdens representatieve taken en verricht ceremoniƫle taken, bijvoorbeeld tijdens openingen en evenementen. Maar hij/zij organiseert ook eigen activiteiten en is de voorzitter van de Raad van Kinderen.

Stemmen

Online stemmen kan tot en met vrijdag 6 december via gemeente.groningen.nl/kinderburgemeester. Op zaterdag 7 december voeren de vijf kandidaten in de entreehal van het Groninger Forum campagne om de laatste stemmen binnen te halen. Iedereen kan dan een stem uitbrengen tussen 10.00 uur en 11.30 uur in de entreehal van het Groninger Forum.

De uitslag wordt zaterdag 7 december om 12.00 uur bekendgemaakt door wethouder Mattias Gijsbertsen in het Groninger Forum. De nieuwe kinderburgemeester en de loco-kinderburgemeester worden in januari beƫdigd.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen