100% gaan voor een rechtvaardige toekomst

Foto: Publiek Domein

De lokale gemeenteraadsfractie 100% Groningen wil opnieuw een vuist maken tegen de hondenbelasting tijdens de behandeling van de begroting in de raadsvergadering van vandaag, woensdag 13 november.

De partij vindt het onrechtvaardig om de hoogste hondenbelasting van het land te heffen bij een kleine groep mensen, terwijl de opbrengsten naar de algemene middelen gaan. Dat is niet nieuw, maar wat zeker wel nieuw in de Groningse discussie is, is dat voor het eerst de meerderheid in de gemeenteraad zich ook heeft uitgesproken tegen deze blaftaks.

Tijdens de stemwijzer kwam dit ook al naar voren en vorige week tijdens de commissie was de wethouder ook niet echt gelukkig met de situatie. 100% Groningen pleit voor een uitspraak om hondenbelasting af te gaan schaffen in de toekomst.

Marjet Woldhuis, fractievoorzitter van 100% Groningen: “Het is belangrijk om nu door te pakken en partijen kleur te laten bekennen. Als we met een meerderheid uitspreken te streven naar afschaffing, dan kunnen we ervoor zorgen dat dit in de komende begrotingen wordt verrekend. We zien deze aangelegenheid als een kans voor een rechtvaardige toekomst zonder een belasting die je discriminerend kunt noemen. Een uitspraak en een plan om van deze onrechtvaardigheid af te komen lijkt nu financieel gezien ook het hoogst haalbare, daar gaan we als partij nu voor”.

100% Groningen dient daarnaast nog een aantal moties in zoals vermindering van de tweede hond, uitstel voor Haren en Ten Boer en bevriezing van het bedrag maar vreest dat daar geen minderheid voor gaat zijn. Woldhuis: “Ik verwacht geen euro verschuiving morgen, de coalitiepartijen houden elkaar stevig vast en praten alles wat krom is, recht op dit moment”.

 

 

(Bron: ingezonden bericht)

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen