Minigolf op ‘vergeten’ plekken in de binnenstad

Foto: Gemeente Groningen

Vanaf donderdag kan een balletje geslagen worden in de binnenstad tijdens Minigolf op ‘vergeten’ plekken. Wethouder Van der Schaaf verricht de openingshandeling door een balletje te slaan bij Let’s Golf.

Het doel van Let’s Golf is om aandacht te vragen voor verborgen parels, onderbenutte plekken en vergeten stukjes van de binnenstad.

In opdracht van de gemeente wordt tijdens het minigolfen onderzocht hoe deze plekken beter benut kunnen worden. Voorbeelden hiervan zijn plekken om te kunnen ‘spelen, bewegen en elkaar ontmoeten’.

Achter de C&A

Het parcours van de minigolftour ‘Let’s Golf’ gaat langs 5 plekken waar je normaal gesproken niet snel komt. De start is op de Grote markt en vervolgens via de Donkersgang, Peperstraat en Gedempte kattendiep achter de C&A om vervolgens terug te keren op de Grote markt.

Op een aantal momenten tijdens de route krijgen golfers een vraag over wat er met deze vergeten plekken zou kunnen gebeuren.De minigolfbanen hebben allemaal een ander thema en zijn ontworpen door scenograaf Caroline van de Meent. Bureau Buitendienst koppelt de mening van de bewoners terug aan de gemeente.

Minigolfen in stegen en op vergeten pleintjes kan van 31 oktober tot en met 2 november vanaf de Grote Markt.

Caravan

Een balletje en stick kan gehaald worden bij het uitgiftepunt (caravan) op de Grote Markt. ‘Let’s Golf’ vindt plaats in het kader van het festival Let’s Gro (van 30 oktober tot en met 2 november).

Tijden

Donderdag 31 oktober: 16.00 – 21.00 uur;
Vrijdag 1 november: 13.00 – 21.00 uur;
Zaterdag 2 november: 11.00 – 17.00 uur.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen