Gratis check gezondheid voor bewoners in vier wijken

Foto: Gemeente Groningen

Inwoners van de wijken Beijum, Indische Buurt/De Hoogte, Selwerd en De Wijert kunnen sinds maandag gratis hun gezondheid checken in hun buurt.

De bus ‘De Gezonde Huiskamer’ komt op diverse dagen tot half november langs in deze wijken. In de bus kunnen bezoekers een leefstijlcheck doen, waarbij een leefstijladviseur BMI, knijpkracht en longinhoud meet.

Naast de metingen, krijgen bezoekers ook tips over gezond leven en welke plekken in hun wijk uitnodigen om te bewegen.

Naast het meten, vragen de medewerkers in de bus ook aan de bezoekers welke plekken in de wijk er juist voor zorgen dat inwoners zich goed en fit voelen. En welke niet. Om dat in kaart te brengen kunnen inwoners op een kaart van hun wijk aangeven welke plekken wel of niet bijdragen aan hun fitheid. Denk aan het groene park waar gewandeld kan worden, het buurthuis waar je koffie drinkt, supermarkten met veel groente en fruit en veilige wandelpaden en oversteekplaatsen.

Gezond Leven & Wonen Markt

Met de komst van de bus organiseert het WIJ-team in de Indische Buurt/De Hoogte een Gezond Leven & Wonen Markt op donderdag 31 oktober van 14.00 uur tot 16.00 uur in het Floreshuis. Er zijn workshops over voeding, beweging en ontspanning. Ook is er informatie over thuiszorg, hulpmiddelen, dagbesteding en mantelzorg.

De Gezonde Huiskamer is een initiatief van UMCG, Gemeente Groningen, Aletta Jacobs School of Public Health, RUG en HANNN.

De dagen, tijden en locaties van de bus ‘De Gezonde Huiskamer’ staan op de websites: sunnyselwerd.nl, wijkdealdewijert.nl, wij.groningen.nl/korrewegwijk en beijum.nl.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen