Tips voor bezoekers op Koningsdag in Groningen

Foto: Archief De Redactie

Hieronder staan een aantal tips voor bezoekers die de Koningsdag bezoeken in Groningen.

In de binnenstad zijn verschillende straten afgesloten vanwege de vrijmarkt. Dit zijn de Ubbo Emmiussingel en Praediniussingel voor auto’s van 00.00 uur tot 19.00 uur en voor fietsers vanaf 6.00 uur. Emmaplein oost- en westzijde (doorgaand verkeer kan via busbaan), Hereplein westzijde (doorgaand verkeer kan via busbaan), Westerkade, Sluiskade (tussen Steenhouwerskade en Museumbrug), Ganzevoortsingel en Coehoornsingel (tot aan Ruiterstraat) zijn tussen 6.00 uur en 19.00 uur afgesloten.

In het centrum zijn verschillende straten afgesloten vanwege de festiviteiten. Ook rond het festival Kingsland zijn diverse wegafsluitingen voor auto´s en fietsers. Kijk hier voor de betreffende straten.

Fiets parkeren

Voor fietsers zijn er gratis fietsenstallingen in de Peperstraat, Oude Boteringestraat en bij Pathé geopend. Ook zijn er extra fietsenrekken bij de Martinikerkhof, Akerkhof, Ossenmarkt, Guyotplein, Hereplein, Emmaplein, op de hoek van de Sluiskade en Steenhouwerskade, Westerkade, Grote Markt (hoek Grote Markt en Guldenstraat) en bij de ingang van het Stadspark.

Het is verboden om de fiets te parkeren in de Poelestraat, Peperstraat, Papengang, Uurwerkersgang, Grote Kromme Elleboog, Kleine Kromme Elleboog, Turftorenstraat (tussen de De Laan en de Ellebogen), Oosterstraat (het gedeelte vanaf de Pearl richting de Poelestraat), Vismarkt, Waagstraat en Grote Markt (zuidzijde en buiten de fietsenrekken).

Geen drinken in glas en blik

Op Koningsdag schenkt de horeca buiten alleen in plastic. Neem zelf géén drinken in glas en blik mee naar de binnenstad, want dat moet u dan inleveren en bovendien kunt u een boete krijgen.

Zoekgeraakte kinderen

Door de verwachte drukte in de binnenstad van Groningen en op de kindervrijmarkt aan de Westerhaven is het mogelijk dat uw zoon of dochter aan uw aandacht ontsnapt en de weg kwijtraakt in de menigte. De organisatie brengt kinderen, die hun ouder(s), verzorger of begeleider kwijt zijn, naar de dichtstbijzijnde EHBO-post.

Tips zijn:

Een ontmoetingsplek afspreken voor het geval u elkaar in de mensenmassa kwijtraakt.
Geef uw 06-nummer mee of schrijf uw 06-nummer met viltstift op de arm of pols van uw kind. Of doe uw kind een polsbandje om met daarop uw 06-nummer.

Parkeren

Het is mogelijk de auto te parkeren op een P+R-terrein aan de rand van Groningen en verder te reizen met de bus of in één van de beschikbare parkeergarages in Groningen.

Lees ook:

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen