Verloop jaarwisseling en advies commissie-Hertogh in raadscommissie

Foto: Arcief De Redactie

Vandaag staat de eerste raadscommissievergadering van de gemeenteraad van de nieuwe gemeente Groningen op het programma met onder meer de agendapunten het verloop van de afgelopen jaarwisseling en het advies van de commissie over de Zuidelijke Ringweg.

De brief van de burgemeester over het verloop van de jaarwisseling wordt besproken. Die is relatief rustig verlopen, maar in de aanloop waren er diverse incidenten. Het was onrustig in Hoogkerk en Paddepoel. De brief gaat over de genomen preventieve maatregelen, de aanpak van een aantal zogeheten hotspots, de viering in de binnenstad (zoals het aftelmoment), de vuurwerkvrije zones en de geleden schade. De brief eindigt met een aantal aandachtspunten voor volgend jaar.

Burgemeester Den Oudsten wil inzetten op dossieropbouw en het volgen van personen die eerder betrokken zijn geweest bij overlast en incidenten in de buurt en bekend zijn bij hulpverleners. “Hiermee kunnen we incidenten zoals in Paddepoel voorkomen door beter en eerder in te grijpen met een persoonsgerichte aanpak en eventuele specifieke maatregelen voor oud en nieuw.” Verder wil hij met het oog op de veiligheid de regulering van het carbid schieten nog eens nader te beoordelen.

Ook het advies van de commissie-Hertogh over de Zuidelijke Ringweg staat op de agenda. Dit advies gaat over de impasse met betrekking tot de Aanpak Ring Zuid. Het volledige advies, getiteld “Waar een wil is, komt een weg”, wordt nog niet verstrekt. Verder bespreekt de raadscommissie de bouw van appartementen op het binnenterrein van het Pythagorascomplex aan de Stadhouderslaan in Groningen.

De raadscommissievergadering begint om 16.30 uur. De vergadering is openbaar en te volgen vanaf de publieke tribune of live via groningen.raadsinformatie.nl.

Reacties

article
776693
Verloop jaarwisseling en advies commissie-Hertogh in raadscommissie
Vandaag staat de eerste raadscommissievergadering van de gemeenteraad van de nieuwe gemeente Groningen op het
https://groningen.nieuws.nl/gemeente/776693/verloop-jaarwisseling-en-advies-commissie-hertogh-in-raadscommissie/
2019-02-06T14:25:09+00:00
https://cdn.nieuws.nl/media/sites/128/2019/02/06095922/stadhuis-grote-markt-en-markt.jpg
Gemeente