Informatiebijeenkomst groene tuinen en daktuinen in Meerstad

Foto: © Natuur en Milieufederatie Groningen

Een informatieavond over het inrichten van groene tuinen en daktuinen wordt woensdag 13 februari georganiseerd bij Samenwerkingsschool Meeroevers in Meerstad.

Operatie Steenbreek Groningen

Door het betegelen van tuinen, een trend in de afgelopen jaren en toename van bebouwing wordt wateroverlast veroorzaakt en is er achteruitgang van de biodiversiteit. Groene tuinen en daktuinen zijn een eenvoudige oplossing om deze nadelige gevolgen aan te pakken.

Tijdens de avond passeren de voordelen van een groene tuin de revue en welke waarde het toevoegt aan de leefomgeving. Deelnemers krijgen tips hoe zij zelf met weinig onderhoud toch een groene tuin kunt creëren. Daarnaast kunnen zij in gesprek over hun wensen voor de groene inrichting van de buurt.

De bijeenkomst begint om 19.30 uur en wordt georganiseerd door de gemeente Groningen, Operatie Steenbreek Groningen, de Korenbloem, tuinen met visie en Grunndak.

Locatie

SWS de Meeroevers, Meeroeverslaan 312 in Meerstad. Opgave is gewenst: [email protected]

Kijk voor meer informatie op groningen.operatiesteenbreek.nl

Reacties

article
775860
Informatiebijeenkomst groene tuinen en daktuinen in Meerstad
Een informatieavond over het inrichten van groene tuinen en daktuinen wordt woensdag 13 februari georganiseerd
https://groningen.nieuws.nl/gemeente/775860/informatiebijeenkomst-groene-tuinen-en-daktuinen-in-meerstad/
2019-02-05T15:00:14+00:00
https://cdn.nieuws.nl/media/sites/128/2019/02/04161945/Operatie-Steenbreek-Groning-natuur-en-milieufederatie-Groningen-2019-meerstad.jpg
Gemeente