Overlast op Koopmansplein in Ten Boer

Foto: Gemeente Groningen

In Ten Boer wordt al geruime tijd overlast ervaren door jongeren op het Koopmansplein.

Omwonenden van het Koopmansplein en bewoners van Bloemhof ervaren veel last van geschreeuw, harde muziek, het achterlaten van zwerfvuil, scheurende auto’s en bromfietsen en het afsteken van vuurwerk, meldt de gemeente.

‘Een situatie die wij niet langer willen aanzien’, aldus de gemeente en de politie.

Nadat het Dorpsplein verboden gebied werd voor hangjongeren en de tijdelijke hangplek aan de Riekele Prinsstraat werd opgeheven, verplaatste de overlast zich naar het Koopmansplein. ‘Helaas blijft de overlast bestaan, ondanks alle waarschuwingen en bekeuringen’.

Aan het Koopmansplein en omstreken staan inmiddels borden met de tekst ‘Verboden voor hangjongeren tussen 20.30 en 07.00 uur.’ Deze borden maken het voor de toezichthouders makkelijker om handhavend op te treden.

‘We zijn hard op zoek naar een geschikte hangplek voor de jeugd. Projectleider Patrick Kampherbeek sprak de afgelopen weken met alle betrokken partijen. Hij gaat op korte termijn in gesprek met de jongeren, hun ouders en dorpsbewoners over de verschillende mogelijkheden. Volgende week donderdag gaan de burgemeester en de buurtagent in gesprek met jongeren en hun ouders, om het probleem op het Koopmansplein nogmaals aan hen voor te leggen’.

Reacties

article
756199
Overlast op Koopmansplein in Ten Boer
In Ten Boer wordt al geruime tijd overlast ervaren door jongeren op het Koopmansplein. Omwonenden
https://groningen.nieuws.nl/gemeente/756199/overlast-op-koopmansplein-in-ten-boer/
2018-12-22T12:45:35+00:00
https://cdn.nieuws.nl/media/sites/128/2018/12/22095445/Overlast-op-Koopmansplein-in-Ten-Boer.jpg
Gemeente