Winkelcentrum Paddepoel is schoonste van Groningen

Foto: De Redactie

Het winkelcentrum Paddepoel is dit jaar het schoonste winkelgebied van de stad Groningen. Dat blijkt uit de jaarlijkse enquête van Nederland Schoon en het winkelend publiek.

Paddepoel scoort een 7,64. Nederland Schoon houdt door het hele land enquêtes in winkelgebieden. De organisatie beoordeelt zelf ook de gebieden.

Het centrum doet het vooral goed op gebied van veiligheid, de omgeving ziet er goed uit, er ligt weinig afval, bezoekers zijn tevreden over het schoonmaken en mensen ervaren geen vandalisme. Het hele rapport én dat van de andere winkelcentra in Groningen kun je hier lezen.

Centrummanager Harold Lubberts is in zijn nopjes: “Het is een beloning voor het harde werken. We waren er al jaren dichtbij. Vorig jaar tweede. Ik dacht toen al: waarom zouden wij hem niet kunnen winnen?”

Huismeesters

Het schoonhouden van het winkelcentrum is in handen van de huismeesters Germ en Arjan van schoonmaakbedrijf Buwalda. Tijdens het gesprek worden ze twee keer weggeroepen om ergens een probleem op te lossen. Tussendoor vertellen ze enthousiast over hun werk: “Om zes uur ’s ochtends beginnen we elke dag. Eerst met de veegmachine, dan de schrobmachine, binnen, buiten.” Met de prijs zijn ze erg blij: “We wisten dat we vorig jaar tweede waren. Dus deden we nog beter ons best,” vertelt Arjan.

Thuis

“Maar je bent wel afhankelijk van het publiek. Het is belangrijk dat je je laat zien,” vult Germ aan. Zo zag hij laatst nog een oudere man een peuk in de hoek weggooien. “Dan spreek ik hem aan: ‘Dat doet u thuis toch ook niet?’ ‘Jaja, je hebt gelijk,’ mompelt hij dan beschaamd. Je ziet dat het werkt. En als mensen je kennen dan doen ze het minder snel.” Zo zorgt het duo dat het in en direct om het winkelcentrum spic en span blijft.

De Beren is tweede geworden en het Overwinningsplein, vorig jaar eerste, is derde Het centrum is op de vierde plek geëindigd.

Reacties

article
755482
Winkelcentrum Paddepoel is schoonste van Groningen
Het winkelcentrum Paddepoel is dit jaar het schoonste winkelgebied van de stad Groningen. Dat blijkt
https://groningen.nieuws.nl/gemeente/755482/winkelcentrum-paddepoel-is-schoonste-van-groningen/
2018-12-21T11:40:33+00:00
https://cdn.nieuws.nl/media/sites/128/2018/12/20192756/paddepoel-de-redactie.jpg
Gemeente