Tien vuurwerkvrije zones in Groningen

Foto: Publiek Domein

Tijdens oud en nieuw zijn er dit jaar tien vuurwerkvrije zones in de stad Groningen. Het gaat om gebieden rond ziekenhuizen, verpleeg- en verzorgingshuizen, begraafplaatsen en kinderboerderijen.

De vuurwerkzones zijn om mens en dier te beschermen tegen het gevaar, de schade en de overlast van vuurwerk, meldt de gemeente.

Nieuw zijn de vuurwerkvrije zones rondom kinderboerderij Eelderbaan en manege Sontweg. Ook het uitgaansgebied in de binnenstad is een vuurwerkvrije zone.

Burgemeester Peter den Oudsten: “Oud en nieuw is een mooi en vrolijk feest, waar jong en oud plezier aan moet kunnen beleven. Om die reden zijn extra maatregelen noodzakelijk. In de afgelopen jaren is gebleken dat vuurwerkvrije zones werken in die gebieden waar er draagvlak voor is: rond ziekenhuizen, verpleeg- en verzorgingshuizen kinderboerderijen, het uitgaansgebied. In 2015 zijn we gestart met vijf vuurwerkvrije zones. Naar wens van de gemeenteraad hebben we dit jaar het aantal wederom uitgebreid. Dat aantal is nu uitgegroeid tot tien.”

Toezicht

De vuurwerkvrije zones worden gemarkeerd met borden. Buitengewoon opsporingsambtenaren en beveiligers houden er toezicht.

Uitgaansgebied binnenstad vuurwerkvrij

Het uitgaansgebied in de binnenstad, inclusief Grote Markt en Vismarkt, is net als vorig jaar aangewezen als vuurwerkvrije zone. Want, waar veel mensen komen, is vuurwerk te gevaarlijk. Ook zijn er veel kwetsbare gebouwen in de binnenstad.

Samen met hulpdiensten, studenten en binnenstadondernemers voert de gemeente dit jaar weer campagne voor een veiliger feest. Zij vragen bezoekers om geen vuurwerk af te steken in het centrum, onder het motto ‘Welkom in de binnenstad, maar laat je vuurwerk alsjeblieft thuis’.

Reacties

article
751799
Tien vuurwerkvrije zones in Groningen
Tijdens oud en nieuw zijn er dit jaar tien vuurwerkvrije zones in de stad Groningen.
https://groningen.nieuws.nl/gemeente/751799/tien-vuurwerkvrije-zones-in-groningen/
2018-12-14T10:35:32+00:00
https://cdn.nieuws.nl/media/sites/128/2018/12/13195628/fireworks-459174_960_720-vuurwerk.jpg
Gemeente