Margriet Kukler van Kids United is SuperStadjer

Foto: Gemeente Groningen

Margriet Kukler-Bleker van Kids United heeft afgelopen vrijdag de titel SuperStadjer 2018 gekregen.

Zij is mede-oprichter van de voetbalclub voor spelers met een geestelijke of lichamelijke handicap. Ze zet zich al 15 jaar in voor de vereniging. Samen met haar man richtte ze in 2003 Kids United op. Haar zoon Sandro was toen 10 jaar oud. Hij heeft een lichamelijke en geestelijke achterstand, maar wilde dolgraag voetballen. Daarvoor waren er geen mogelijkheden in het Noorden.

Inmiddels heeft de club meerdere teams voor kinderen en volwassenen en zijn ze net begonnen met Framevoetbal. Dat is voetballen voor kinderen die een rollator nodig hebben.

Poetsen

“Vanochtend heb ik alweer alle kleedkamers gepoetst, dus ik sta alweer met beide benen op grond,” vertelt ze vrolijk. Het afgelopen weekend heeft ze veel reacties en felicitaties gekregen naar aanleiding van haar uitverkiezing.

Verrassing

Zelf had ze het helemaal niet zien aankomen. “Het was al een verrassing toen ik de brief kreeg waarin stond dat ik genomineerd was. En dat ik door negentien mensen ben voorgedragen, heel bijzonder.”

De andere genomineerden waren in haar ogen geduchte concurrenten: Roelof Huizing (vrijwilliger bij tennisclub Vorenkamp), Willemien Lenstra (vrijwilliger hospice Gasthuis Groningen) en Janny Wilpstra (WIJ-team Hoogkerk). “Toen ik de verhalen van de andere genomineerden hoorde zakt ik voor mijn gevoel een treetje.”

Cheques en zoenen

Uit handen van de burgemeester kreeg ze twee cheques met een bedrag van 500 euro voor haarzelf en een van 1000 euro voor het goede doel en drie zoenen.

Spijsuitdeling

De Commissie van Spijsuitdeling organiseert de jaarlijkse verkiezing van de SuperStadjer. De SuperStadjer is degene die naar het oordeel van de jury op vrijwillige basis het meest bereid is gebleken tot steun en hulp aan medeburgers in de gemeente Groningen.

Reacties

article
750553
Margriet Kukler van Kids United is SuperStadjer
Margriet Kukler-Bleker van Kids United heeft afgelopen vrijdag de titel SuperStadjer 2018 gekregen. Zij is
https://groningen.nieuws.nl/gemeente/750553/margriet-kukler-kids-united-is-superstadjer/
2018-12-12T10:40:23+00:00
https://cdn.nieuws.nl/media/sites/128/2018/12/11191104/superstadjer-2018-e1544551897771.jpg
Gemeente