Burgemeester Peter Den Oudsten stopt in zomer 2019

Foto: Archief De Redactie

Burgemeester Peter den Oudsten (PvdA) van Groningen stopt na de zomer volgend jaar als burgemeester van de gemeente Groningen.

Dat heeft den Oudsten vrijdagochtend bekendgemaakt. Den Oudsten (67) is vrijdagochtend beëdigd als waarnemend burgemeester van de nieuwe gemeente Groningen.

Den Oudsten is sinds 1 januari 2015 burgemeester van de stad en was de opvolger van de destijds waarnemende burgemeester Ruud Vreeman.

Peter den Oudsten: “De afgelopen vier jaar ben ik met heel veel plezier burgemeester van Groningen geweest. Nu er een nieuwe raad is, straks een nieuw college, de herindeling een feit is, is het tijd voor een nieuwe burgemeester. Tot de nieuwe burgemeester er is, zal ik als waarnemer fungeren. De komende periode zal ik me met dezelfde energie enbetrokkenheid in blijven zetten voor de nieuwe gemeente Groningen.”

Vanaf 1 januari 2019 wordt Den Oudsten waarnemend burgemeester van de nieuw te vormen gemeente Groningen, die ontstaat uit de huidige gemeenten Groningen, Haren en Ten Boer. Den Oudsten werd in juli voorgedragen.

Peter Den Oudsten is geboren in het Friese Snakkerburen en was eerder wethouder/locoburgemeester van Leeuwarden,. Van 2001 tot 2005 was hij burgemeester van Meppel. Den Oudsten was sinds 2005 burgemeester van Enschede.

Nieuwe burgemeester Groningen

De nieuwe gemeenteraad van Groningen wordt op 2 januari geïnstalleerd. ‘Het is aan de nieuwe raad om na te denken over een profielschets’, aldus de gemeente.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen