Studentenhuisvesting, revitalisering woonschepenhaven en plannen voor wijkvernieuwing in gemeenteraad

Foto: De Redactie

Onderwerpen als studentenhuisvesting, revitalisering woonschepenhaven en plannen voor wijkvernieuwing in enkele wijken staan vandaag op de agenda van de laatste raadsvergadering voor de gemeenteraadsverkiezingen op 21 november.

Studentenhuisvesting

Eerder deze maand organiseerde de gemeenteraad een hoorzitting waarbij met diverse betrokkenen van onderwijsinstellingen is gesproken over de krapte aan woonruimte voor studenten. Ook werden schriftelijke vragen gesteld aan het college. Vandaag wordt het debat hierover in de raad gevoerd. Vooral internationale studenten, die in steeds grotere getale naar de stad komen, hebben moeite om woonruimte te vinden. Vooralsnog ziet het college de oplossing in het vergroten van het aanbod door meer te bouwen.

Woonschepenhaven

De revitalisering van de woonschepenhaven is op enkele punten na afgerond, maar de SP-fractie heeft een aantal vragen over nog niet afgehandelde zaken naar aanleiding van klachten van bewoners van de woonschepenhaven. De vragen en de reactie van het college van B&W hierop komen in de vergadering aan de orde.

Wijkvernieuwing

De raad bespreekt de nader uitgewerkte plannen voor wijkvernieuwing in de wijken Selwerd, Beijum, de Wijert en Indische buurt/de Hoogte. In afstemming met betrokken woningcorporaties zijn de plannen aangescherpt en is het aan de raad om een oordeel hierover te geven. Met de wijkvernieuwingsvisie wil de gemeente dat iedere Stadjer tot zijn recht komt en op een gelijkwaardige manier kan deelnemen aan de samenleving.

Overige onderwerpen zijn de prognose over de uitgaven voor jeugdhulp (hoe houdt de gemeente de kosten van jeugdhulp in de hand), de evaluatie van Koningsdag (met name de overschrijding van het budget) en de analyse van grofvuil. Daarbij gaat het erom of het gratis van huis ophalen van grofvuil al dan niet opnieuw moet worden ingevoerd.

Deze openbare raadsvergadering begint om 16.30 uur en is voor iedereen vanaf de publieke tribune te volgen. Thuis meeluisteren kan ook via groningen.raadsinformatie.nl.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen