Enquête over leefbaarheid in Groningen, Haren en Ten Boer

Foto: De Redactie

De gemeenten Groningen, Haren en Ten Boer willen samen met de inwoners hun gemeenten leefbaar en veilig maken en houden. De drie gemeenten houden een enquete naar leefbaarheid vooruitlopend op de gemeentelijke herindeling.

Uitnodiging

Een groot aantal willekeurig gekozen inwoners van de drie gemeenten heeft deze week een uitnodigingsbrief ontvangen om mee te doen aan dit onderzoek. Via een online enquête vragen de gemeenten naar de mening van inwoners over de leefbaarheid en veiligheid in hun wijk of dorp en over hun eigen leefsituatie.

Vragen zijn er onder andere over de parkeervoorzieningen, het groen en de veiligheid in de buurt.

Inwoners die de enquête nog niet hebben ingevuld kunnen vanaf maandag 17 september gebeld worden door het onderzoeksbureau om de vragen telefonisch te beantwoorden. Dit telefonische interview duurt ongeveer 15 minuten. De online enquête kan tot eind oktober worden ingevuld.

Anoniem

Mensen die meedoen aan de enquête blijven anoniem. In rapportages komen nooit namen voor of informatie die is terug te leiden tot personen. De afdeling Onderzoek, Informatie & Statistiek van de gemeente Groningen voert de enquête uit.

Resultaten

De resultaten dienen als basis voor gemeentelijk (gebieds-)beleid.

Er zijn minstens tienduizend respondenten nodig voor een representatief onderzoek en om de leefbaarheid in alle wijken en dorpen goed in beeld te brengen.

De uitkomsten worden in het voorjaar van 2019 gepubliceerd, onder andere op de website www.oisgroningen.nl

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen