Nieuw wijkcentrum voor Oosterparkwijk

Foto: Google Maps

De Siebe Jan Boumaschool is geschikt om het nieuwe hart van de Oosterparkwijk te worden. In het nieuwe wijkcentrum aan het Pioenpark kan ook de speeltuinvereniging SV Oosterpark komen.

Dat blijkt uit een haalbaarheidsonderzoek naar een nieuw wijkcentrum voor de Oosterparkwijk, meldt de gemeente Groningen. Het onderzoek is uitgevoerd door de bewonersorganisatie Oosterpark, de accommodatiebesturen uit de Oosterparkwijk en WerkPro hebben samen met de Groningse prijswinnaars van de landelijke prijsvraag WHOCARES (ontwerpprijsvraag voor nieuwe vormen van zorg, wonen en ondersteuning), team Care2Share.

Ontmoetingsfunctie

De locatie kan een brede ontmoetingsfunctie voor alle wijkbewoners worden. De ruimtes zijn geschikt voor in ieder geval een wijkrestaurant, sport- en spelruimte, kantoor- en vergaderruimtes, ateliers, werkplaatsen en ruimtes voor bijeenkomsten.

Uit de wijkscan blijkt dat bewoners in de Oosterparkwijk behoefte hebben om terecht te kunnen voor sociale activiteiten. Deze vinden nu plaats op meerdere plekken. In de Oosterparkwijk wordt vanuit diverse accommodaties van alles gedaan. Er zijn zo’n zeventig activiteiten waar veel mensen op af komen, maar deze activiteiten zijn verspreid door de wijk.

Het nieuwe wijkcentrum kan als verbindend element gaan fungeren. De verwachte totale investering bedraagt ruim 2,7 miljoen euro.

De Boumaschool is een Rijksmonument, waardoor voor de verbouwing strenge regels gelden. De conclusie uit het eerste onderzoek is dat de plannen zowel financieel als technisch haalbaar lijken te zijn.

In 2019 worden de plannen voorgelegd aan de Raad. De Siebe Jan Boumaschool aan de Oliemuldersweg komt in 2020 leeg te staan.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen