Kranslegging bij buste Carl von Rabenhaupt

Burgemeester Peter den Oudsten, Commissaris van de Koning René Paas en de voorzitter van de Koninklijke Vereeniging voor Volksvermaken hebben dinsdagochtend een krans gelegd bij de buste van Carl von Rabenhaupt. De ceremonie begon om 8.20 uur.

Met het luiden van de klokken van de Martinitoren, de kranslegging en het zingen van het Grun’ns Laid zijn de feestelijkheden rond Bommen Berend officieel begonnen.

Bij de plechtigheden werd ook de onlangs opgegraven BOM van Bommen Berend uit 1672 gepresenteerd. In een authentieke kruiwagen maakt de bom dinsdag een tocht door de stad, begeleid door re-enactors en stadsarcheoloog Gert Kortekaas.

Carl Von Rabenhaupt bevrijdde op 28 augustus 1672 Groningen na een een beleg van amper een maand door Bernard von Galen, de bisschop van Münster. De bisschop werd Bommen Berend genoemd vanwege het veelvuldig gebruiken van door kanonnen afgeschoten bommen.

Vandaag zijn er veel activiteiten in Groningen met de traditionele paardenkeuring, het Groningse Concours Hippique, Platen- en boekenmarkt en de Drakenbootraces, kinderactiviteiten en nog veel meer.

Lees ook: Viering Groningens Ontzet 2018

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen