Programma Nationale Sportweek bekend

Foto: Gemeente Groningen

De line-up van de 15e Nationale Sportweek in Groningen is bekend gemaakt. Van 15 tot en met 29 september staan onder andere het Bewegende Stad Festival, een sportinspiratie bijeenkomst voor kaderleden en de Sportieve opening van het Schooljaar op het programma.

De Nationale Sportweek een initiatief van NOC*NSF. Groningen is dit jaar hostcity, met als thema jeugdsport. Het doel van de Nationale Sportweek is om sport te promoten en mensen te inspireren te gaan bewegen.

Sportieve opening van het Schooljaar

In de Nationale Sportweek zijn er allerlei sportieve activiteiten van sportclubs, scholen en bedrijven, maar er vinden ook grotere events plaats. Zo staan er openingen gepland van diverse openbare sportplekken, is er het Gronings Sportdebat, de lancering van de ImagineRun en zijn er meerdere beweegfestivals verspreid over de Stad.

Groningen hostcity

Tijdens de Sportieve opening van het Schooljaar op vrijdag 28 september staat Groningen als hostcity landelijk in de spotlights. Scholen in Groningen worden op het schoolplein of in de gymzaal in beweging gebracht en de hogere klassen van het basisonderwijs beleven een sportieve ochtend in het Hitachi Stadion van FC Groningen. Er zijn al meer dan 20 groepen die zich hier voor hebben aangemeld.

De Nationale Sportweek wordt georganiseerd door NOC*NSF samen met bonden, gemeenten, partners, onderwijs en sportclubs.

Voor meer informatie over de Nationale Sportweek in Groningen: www.sport050.nl/evenementen/nationale-sportweek

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen