P+R Meerstad officieel geopend

Foto: © Provincie Groningen

P+R Meerstad aan de Driebondsweg, het nieuwste P+R-terrein aan de rand van Groningen is vrijdag 6 juli officieel geopend door wethouder Paul de Rook van de gemeente Groningen en gedeputeerde Fleur Gräper-Van Koolwijk van de provincie Groningen. Forenzen en stadbezoekers hebben inmiddels de nieuwe P+R al ontdekt en gebruiken die als overstappunt op de bus of fiets.

Bij de opening werd een grote sleutel overhandigd aan Wim van de Pol, lid College van Bestuur van Noorderpoort, waarmee de overdekte fietsenstalling voor bedrijven werd geopend. Noorderpoort huurt er als eerste organisatie tien fietsplekken voor medewerkers.

Bereikbaarheid

Het P+R-terrein biedt plaats aan 400 auto’s en heeft Park & Bike-voorzieningen.

Met de aanleg van P+R Meerstad is vorig jaar begonnen. Toen het terrein nog maar deels toegankelijk was, werd er direct door automobilisten afkomstig uit de richting Hoogezand en Delfzijl geparkeerd.

Omdat de hinder door werkzaamheden aan weg en spoor in Groningen de komende tijd toeneemt, is het goed voor de bereikbaarheid van de stad dat automobilisten uit de regio ten oosten van de stad gebruikmaken van deze P+R.

Wie hier zijn auto gratis neerzet, bereikt met de fiets of bus snel het UMCG, de binnenstad of het Hoofdstation. Q-link-buslijn 5 rijdt hier zes keer per uur langs. Er staan fietsrekken, fietskluizen en een grote, afsluitbare fietsenstalling voor bedrijven. Een overdekte wachtruimte wordt binnenkort geplaatst.

P+R’s in Groningen

Aan de randen van de stad liggen naast P+R Meerstad nog eens vijf P+R’s: Haren, Hoogkerk, Kardinge, Reitdiep en Euroborg/P3. Ook Zuidhorn heeft een uitgebreide P+R en bij Leek is er een in ontwikkeling.

Fotobijschrift: Noorderpoort-bestuurder Van de Pol, wethouder Midden-Groningen Borg, wethouder Groningen De Rook, gedeputeerde Gräper en directeur Groningen Bereikbaar Huyink openen P+R Meerstad en nemen de Park & Bike-voorzieningen in gebruik.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen