Inloopbijeenkomsten over ontwikkeling Suikerfabriekterrein

Foto: ©Henk Tammens/Gemeente Groningen

De gemeente Groningen organiseert twee inloopbijeenkomsten over de de ontwikkeling van het Suikerfabriekterrein tot een nieuwe stadswijk.

Suikerfabriekterrein

De bedoeling is dat het terrein van de oude Suikerfabriek gaat veranderen. Het wordt een nieuw levendig stadsdeel voor wonen, werken, leren en recreëren, meldt de gemeente. Op het terrein komen uiteindelijk 2.500 tot 5.000 woningen. De eerste huizen worden in het noordelijk deel van het gebied gebouwd. Ook komen er nieuwe verbindingen met de binnenstad en de omliggende wijken voor voetgangers, fietsers, openbaar vervoer en auto’s.

Zowel de Structuurschets, waarin in grote lijnen staat hoe het college het gebied wil inrichten en de de Notitie Reikwijdte en Detailniveau (NRD) van het Suikerfabriekterrein zijn vrijgegeven voor inspraak tot en met 18 juli. In de NRD staat hoe het onderzoek naar de effecten op de omgeving en de natuur eruit komt te zien. Hierin ligt de nadruk op de effecten van het bouwen in het noordelijk deel, omdat daar de eerste bebouwing komt.

Tijdens de inloopbijeenkomsten zijn de stukken te bekijken. Ook kan bij het bezoek aan de bijeenkomst in het Zeefgebouw een kijkje genomen worden in een deel van het gebied.

Inloopbijeenkomsten

  • Dinsdag 3 juli tussen 16.00 uur en 20.30 uur in Dorpshuis Hoogkerk aan de Zuiderweg 70-4;
  • Donderdag 5 juli tussen 16.00 uur en 20.30 uur in het Zeefgebouw op het Suikerfabriekterrein.

Voor meer informatie: gemeente.groningen.nl

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen