Groningen hostcity Nationale Sportweek 2018

Foto: Publiek Domein

Groningen wordt één van de hostcities van de Nationale Sportweek 2018. Dit heeft Paul de Rook, wethouder van Sport zaterdagavond tijdens de Nacht van Groningen bekendgemaakt.

De sportweek vindt plaats van 15 tot en met 29 september 2018 en overlapt daarmee met de Europese Week van de Sport. Het is de 15e keer dat NOC*NSF samen met bonden, gemeenten, partners, onderwijs en sportclubs de Nationale Sportweek organiseert.

In voorgaande jaren was er altijd één hostcity van de Nationale Sportweek, maar om tijdens het jubileum jaar maximaal de kracht van een nationale campagne te benadrukken, bestaat de sportweek van 2018 uit vijftien dagen met vijf hostcities. Groningen is de tweede stad die zich hostcity mag noemen.

Honderden sportclubs, sportbonden, gemeenten en andere organisaties uit heel Nederland openen dan hun deuren en verzorgen sportclinics, -toernooien en -demonstraties.

De Nationale Sportweek is een initiatief van NOC*NSF met als doel om sport te promoten en mensen te inspireren te gaan bewegen.

Wethouder De Rook: “Dit is een erkenning dat de stad volop investeert in sport zoals de sportfaciliteiten, sportstimulering, verenigingsondersteuning en talentontwikkeling. Daarnaast zullen er allerlei mooie sportinitiatieven vanuit de sportclubs en sportaanbieders ontstaan tijdens de Nationale Sportweek zelf. Ook komt de NOC*NSF het begin van het sportseizoen samen met ons vieren tijdens een groot sportevenement.”

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen