Speciale hoorzitting over Aanpak Oosterhamrikzone

Foto: Google Maps

Bewoners van de Oosterparkwijk en de Korrewegwijk kunnen tijdens een speciale hoorzitting dinsdag 6 maart hun mening geven over de plannen voor de Oosterhamrikzone.

Groningen heeft volgens de gemeente hiermee een primeur, omdat het voor het eerst is dat de inspraakbijeenkomst in de wijk wordt gehouden en niet op het stadhuis.

De commissie Beheer en Verkeer houdt de hoorzitting over de voorstellen voor de Oosterhamrikzone voor maatregelen om de toenemende verkeersdrukte aan de oostkant van de stad aan te pakken. Inwoners kunnen inspreken over de voorstellen, die draaien om de vraag: ‘hoe blijft het UMCG en de rest van het oosten van de stad goed bereikbaar met de auto?’

“Door de inspraak dicht bij huis te organiseren, verlagen we als gemeenteraad de drempel voor inwoners om hun mening te geven”, zegt voorzitter Diederik van der Meide van de raadscommissie Beheer en Verkeer.

“We hopen dat er zo meer mensen komen. Ik roep de mensen in de buurt op om te komen om de raadsleden hun mening over de Aanpak Oosterhamrikzone te vertellen. Het is belangrijk dat zoveel mogelijk mensen zeggen wat ze vinden van deze plannen voor hun eigen leefomgeving.”

Interactief

De hoorzitting in het Informatiecentrum is het formele inspraakmoment voor bewoners voor de raad over de plannen voor de Oosterhamrikzone. “Maar dat doen we wel op een informele manier”, vertelt commissievoorzitter Van der Meide.

Bewoners krijgen normaal drie minuten om je mening te geven, maar bij deze hoorzitting mag het ook langer. De inspraak is interactief, waarbij raadsleden vragen kunnen stellen en er ruimte is voor gesprek, aldus van der Meide.

Insprekers hoeven zich nu niet aan te melden zoals bij een gewone commissievergadering.

De raadsleden bespreken de voorstellen voor de Aanpak Oosterhamrikzone in de commissievergadering Beheer en Verkeer op woensdag 14 april. Bij deze commissievergadering is geen ruimte om nog in te spreken, doordat deze gelegenheid er al is tijdens de hoorzitting.

Voorkeursvarianten

Op 20 februari 2018 nam het college een ontwerpbesluit over de voorkeursvarianten voor de aanpak van de Oosterhamrikzone. De fracties van SP en ChristenUnie hebben een alternatief voorstel gemaakt.

Na de bespreking op 14 maart in de raadscommissie neemt de gemeenteraad waarschijnlijk in juni een besluit over de Aanpak Oosterhamrikzone.

De hoorzitting is op dinsdagavond 6 maart in het Informatiecentrum Aanpak Oosterhamrikzone aan de Oosterhamrikkade Zuidzijde 119 vanaf 20.00 uur over de Aanpak Oosterhamrikzone.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen