Nieuwjaarsfestival 2018 in MartiniPlaza

Foto: Publiek Domein

Het Nieuwjaarsfestival 2018 vindt maandag 1 januari plaats. Het traditioneel inluiden van het nieuwe jaar is voor alle inwoners van de gemeente Groningen.

Het festival met een aantrekkelijke en gevarieerde programma belooft een gezellig feest voor jong en oud te worden.

Het festival begint om 17.00 uur met een speciaal programma voor de allerjongste inwoners. Alle kinderen ontvangen een gratis strippenkaart voor de kermisattracties. Het programma loopt door in een zeer gevarieerd avondprogramma.

Burgemeester Peter den Oudsten luidt om 20.00 uur samen met alle aanwezigen het Nieuwe Jaar in. Vervolgens wordt geheel volgens traditie het ‘Grunnens Laid’ ingezet.

Vervolgens treden onder meer het Noordpool orkest op onder leiding van Reinout Douma en singer-songwriter Elske De Wall. In de 2017-editie van The Passion was Elske De Wall te zien en te horen als Maria.

Ook zijn er tal van muzikale Stadjers, dj’s, bands, jazzmuzikanten en singer-songwriters.

Favoriet (Gronings) verzoeknummer

Iedereen zijn of haar favoriete (Groningse) verzoeknummer aanvragen via de website nieuwjaarsfestivalgroningen.nl. De DJ zal alle nummers meenemen in zijn playlist, zodat iedereen het Nieuwe Jaar op zijn eigen favoriete nummer in kan dansen.

Het voorlopige programma van het Nieuwjaarsfestival 2018 is te vinden op de website nieuwjaarsfestivalgroningen.nl en wordt komende weken continu aangevuld met acts, optredens en artiesten.

Toegang gratis

De toegang tot het Nieuwjaarsfestival is gratis, evenals de garderobe en de parkeergarage. Vanuit foodtrucks worden diverse hapjes en drankjes verkocht.

Voor meer informatie: nieuwjaarsfestivalgroningen.nl.

 

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen