Wijzigingen routes lijn 8 en lijn 12

Foto: De Redactie

De huidige buslijnen 8 (P+R Hoogkerk via Hoendiep en Helpman naar P+R Hoogkerk) en 12 (Kardinge via Driebond naar Hoofdstation) gaan door de sluiting van de spoorwegovergang aan de Esperantoweg en de opening van de Helperzoomtunnel medio 2018 een andere route rijden.

Wijzigingen route van Lijn 8

  • De halte Groenestein wordt verplaatst naar de T-kruising Beethovenlaan-Helperbrink;
  • De haltes Kempkensberg, Wagnersingel en Haydnlaan vervallen;
  • Lijn 8 gaat stoppen bij de nieuwe halte op de Duinkerkenstraat nabij het Oude Stamspoor;
  • Lijn 8 gaat stoppen bij de reeds bestaande haltes Station Europapark en Verlengde Lodewijkstraat.

Wijzigingen route van Lijn 12

Lijn 12 rijdt vanaf 10 december al niet meer via de Esperantospoorwegovergang. Het voorstel is om deze omleidingsroute die lijn 12 nu rijdt definitief te maken per zomer 2018. Dit is de route Hoofdstation – Trompsingel – Meeuwerderweg – Verlengde Lodewijkstraat.

Lijn 12 rijdt niet meer via de Hereweg en Kempkensberg, maar via Trompsingel en Meeuwerderweg;
De halte Kempkensberg wordt opgeheven. Aan de oostzijde van het spoor komt een vervangende halte op de Meeuwerderbaan. Vanaf de DUO is deze bereikbaar via de fiets-/voetgangerstunnel ter hoogte van de huidige spoorwegovergang.

Reageren

Op deze voorgestelde routewijzigingen kan gereageerd worden tot uiterlijk 27 januari, meldt de gemeente. Reageren kan per email: [email protected] of per post: Gemeente Groningen t.a.v. Secretariaat Ruimtelijk Beleid & Ontwerp, postbus 7081, 9701 JB Groningen.

Eind maart 2018 beslist het OV-bureau definitief over de routes van de buslijnen en aantal ritten per uur op deze buslijnen. Eventuele reacties neemt het Dagelijks Bestuur OV-bureau mee bij de definitieve besluitvorming over de dienstregeling.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen