Nieuwe openbare sport- en beweegplek voor Laanhuizen en Grunobuurt

Foto: Lior Steinberg

Laanhuizen en de Grunobuurt in Groningen krijgen een nieuwe openbare sport- en beweegplek.

Deze week start aannemer Stedon met de aanleg van de nieuwe openbare sport- en beweegplek, meldt de gemeente.

Bewoners, studenten en medewerkers van Noorderpoort kunnen na oplevering, volgens planning in het voorjaar van 2018, gratis gebruik maken van de beweegplek, aan de Verzetsstijderslaan, ter hoogte van nummer 4 om te sporten en elkaar te ontmoeten.

Nieuwe sport- en beweegplek

Op de nieuwe sport- en beweegplek kunnen de gebruikers basketballen op een volwaardig basketbalveld. Daarnaast is er ook ruimte om te voetballen, kun je trampoline springen en plaatst de aannemer fitnesstoestellen en een tafeltennistafel. Ook is er ruimte voor ontspanning, zoals verschillende zithoekjes en een schaak/damtafel.

Financiering

De sport- en beweegplek is gefinancierd door ROC Noorderpoort en de gemeente Groningen. De gemeente Groningen financiert deze vernieuwing vanuit het programma ‘De Bewegende Stad’, een onderdeel van het meerjarenprogramma Sport en Bewegen 2016-2020. De provincie Groningen heeft de procesbegeleiding, uitgevoerd door Huis voor de Sport Groningen, mogelijk gemaakt.

De gemeente Groningen en Noorderpoort willen op deze wijze bewoners en bezoekers stimuleren tot een actieve en gezonde leefstijl in de wijk.

Proces

Bij het ontwerp van de nieuwe sport- en beweegplek staan de wensen en behoeften van de (potentiële) gebruikers centraal. Zij bepalen namelijk wat de plek voor hen aantrekkelijk maakt om er te gaan bewegen. Daarom zijn buurtbewoners van de Grunobuurt en Laanhuizen, studenten en medewerkers van Noorderpoort actief betrokken bij de voorbereiding op het project. Dit is onder andere gebeurd door enquêtes uit te zetten.

Daarnaast zijn er zowel vanuit de buurt (WIJ Rivierenbuurt, wijkraden en een aantal buurtbewoners), als vanuit Noorderpoort suggesties aangeleverd rondom de invulling en inrichting van de sport-en beweegplek. Al deze input heeft uiteindelijk geleid tot het definitieve ontwerp van Lior Steinberg.

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen