Verbetering waterstructuur Stadspark gestart

Wethouder van Keulen geeft startsein.
Wethouder van Keulen geeft startsein.
Foto: © Henk Tammens

Donderdag 7 december gaf wethouder Joost van Keulen het startsein van het project ‘Stadspark draagt bij aan een klimaatbestendige stad’. Hij deed dit door met een oude vrachtwagen de eerste vracht zand te lozen.

Het Stadspark speelt een belangrijke rol bij de afvoer van regenwater uit de verharde gebieden rondom het park. Omdat we afvalwater en regenwater steeds meer scheiden is er een betere structuur nodig voor het regenwater. Omdat het Stadspark op dit moment nog niet is toegerust op deze functie, start de gemeente Groningen met het project.

Verbetering waterkwaliteit

Dit zorgt ervoor dat de waterverbindingen in het Stadspark weer goed gaan functioneren met de opvang en zonodig afvoer van overtollig water. Hierdoor verbetert de waterkwaliteit in het park door de aanvoer van schoon regenwater en door aanleg van natuurvriendelijke oevers in een deel van het park.

Voorjaar 2018 gereed

Verder worden diverse bospaden hersteld en komt er een nieuwe fietspad dat ook toegankelijk is voor onderhoudsvoertuigen. De werkzaamheden zijn voor de zomer van 2018 afgerond.

 

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen