De Hulpexpress rijdt voortaan met twee busjes door de stad

De Hulpexpress
De Hulpexpress
Foto: Gemeente Groningen

De Hulpexpress, een hulpdienst voor mensen met weinig geld of die in een isolement leven, heeft met een subsidie van de gemeente een tweede busje gekocht. Wethouder Ton Schoor doopte donderdag de beide busjes van De Hulpexpress.

De Stichting De Hulpexpress is een initiatief van Sietze den Iseger, een betrokken buurtbewoner uit Beijum. De Hulpexpress rijdt sinds 2016 met een busje door de stad, gesubsidieerd vanuit het Sociaal Innovatiefonds.

Tot nu toe zijn achthonderd mensen geholpen met boodschappen doen, kleine klusjes in huis, voedselbankpakketten ophalen, tuinafval wegbrengen en nog veel meer. Op de bus rijden gemotiveerde vrijwilligers. Ze zijn ze de ogen en oren van de wijk en staan in verbinding met de mensen in de samenleving. Ze komen achter de voordeur van mensen die in armoede of isolement leven en bij zorgmijders.

Wanner het nodig is trekken zij aan de bel bij de WIJ Teams voor verdere ondersteuning van deze mensen.

Innovatieatelier

In 2015 stelde wethouder Ton Schroor het Sociaal Innovatiefonds voor burgerinitiatieven in. Met het Innovatieatelier ging de gemeente op zoek naar vernieuwende ideeën en initiatieven van instellingen, professionals en Stadjers om ondersteuning en zorg in de stad zo efficiënt en goed mogelijk uit te voeren.

Hulpexpress

Daar pitchte Sietze den Iseger in het Hampshire Hotel vol vuur voor een autootje. Een soort overdekte scootmobiel waarmee hij veel mensen in de wijk Beijum zou kunnen helpen. Meestal mensen die in armoede leven of lichamelijk of geestelijk beperkt zijn waardoor zij gewone, alledaagse dingen niet kunnen doen, laat staan grotere klussen. Sietze ontving de subsidie voor het autootje. Het voertuigje kreeg de naam Hulpexpress.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen