Start inschrijving co-housing Borgmanscholen

Foto: Gemeente Groningen

De inschrijving voor co-housing in de Borgmanscholen op de locatie Jacobijnerstraat van de Borgmanschool start maandag 30 okober.

Co-housing is een vorm van wonen waarin zelfstandige woningen gecombineerd worden met uitgebreide gemeenschappelijke functies.

Als de twee Borgmanscholen ( (Jacobijnerstraat en Kijk in ’t Jatstraat) verhuizen naar het Integraal Kind Centrum Ebbingekwartier (IKC), komen twee locaties vrij die geschikt zijn voor deze woonvorm.

Wonen in Stadshart

De stad Groningen is de afgelopen jaren snel gegroeid en deze groei houdt de komende jaren aan. Wonen in de binnenstad wordt daarbij steeds populairder.

Er zijn op dit moment veel kleine (studenten)woningen. Echter voor gezinnen, 55-plussers en jong samenwonenden biedt de binnenstad weinig plek.

De gemeente Groningen wil hierin verandering brengen met de manifestatie ‘Wonen in Stadshart’.

Vernieuwende oplossingen voor wonen

De gemeente wees veertien locaties aan waar vernieuwende oplossingen voor het wonen in de binnenstad gerealiseerd kunnen worden. Voor twee locaties van de Borgmanscholen, aan de Jacobijnerstraat en de Nieuwe Kijk in ’t Jatstraat zijn concrete plannen gemaakt.

De gemeente wil beide locaties verkopen aan groepen mensen die hier gezamenlijk willen herontwikkelen en zo een eigentijdse invulling van de schoolgebouwen geven in de vorm van co-housing.

Co-housing

Co-housing is een vorm van zelfstandig wonen, dat gecombineerd wordt met uitgebreide gemeenschappelijke functies en voorzieningen, zoals een wasruimte, bergruimte en buitenruimte.

KUUB en Rizoem

De gemeente heeft KUUB en Rizoem gevraagd om het proces van werven, informeren en begeleiden van de groepen te organiseren. KUUB en Rizoem helpen de groepen mensen geïnteresseerd in co-housing met het maken van realistisch en uitvoerbaar woonplan.

KUUB begeleidt de groep die verder gaat met de Nieuwe Kijk in ’t Jatstraat. Voor deze school is DAAD Architecten aangetrokken. Rizoem gaat verder met de groep die interesse heeft in de Jacobijnerstraat. Voor dit voormalig schoolgebouw is Specht Architecten in beeld.

Spelregels en inschrijving

De officiële inschrijving is maandag 30 oktober om 17.30 uur. Rizoem en KUUB maken dan de voorwaarden en spelregels bekend. Ook wordt het boek ‘Wonen in Stadshart’ gepresenteerd.

Voor meer informatie: borgmanscholencohousing.nl.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen