Impuls voor Drafbaan als evenemententerrein

Foto: De Redactie

De overeenkomst tussen de gemeente en de huidige exploitant van de Drafbaan in het Stadspark zal per 1 januari 2018 worden beƫindigd. De partijen zijn dit na goed overleg overeengekomen, meldt de gemeente.

De beƫindiging maakt, volgens de gemeente de weg vrij voor een betere exploitatie en interessantere programmering op het terrein.

“Met de Drafbaan in het Stadspark beschikt Groningen over een uitstekende locatie voor grootschalige evenementen van uiteenlopende aard. Maar ook minder grootschalige activiteiten komen er goed tot hun recht. Het terrein ligt gunstig ten opzichte van de stad en is goed bereikbaar”, aldus wethouder Joost van Keulen.

Beter benutten

Om de mogelijkheden van de drafbaan als evenementenlocatie beter te benutten gaat de gemeente onderzoeken op welke wijze het beheer, de exploitatie en de programmering het best kan worden vormgegeven. Daarbij wordt ook rekening gehouden met andere ontwikkelingen in de directe omgeving, zoals rond Martini Plaza, Martini Trade Park, het Suikerunieterrein, de visie Stadspark en het strategisch evenementenbeleid.

Voor de exploitatie en het beheer zal samenwerking met marktpartijen worden gezocht. De huidige exploitant zal na 1 januari wel een aantal ruimten in de gebouwen op het terrein blijven exploiteren en de catering verzorgen tijdens de paardenraces.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen