Kentekenparkeren in Groningen start volgende week

Foto: De Redactie

De parkeerautomaten in de stad worden vanaf komende dinsdag 29 augustus aangepast voor kentekenparkeren. Automobilisten hoeven na het invoeren van hun kenteken niet meer terug naar de auto om een ticket achter de voorruit te leggen.

Paddepoel en De Linie

De eerste parkeerautomaten voor kentekenparkeren zullen volgende week worden ingesteld worden in winkelcentrum Paddepoel en de wijk Linie. Daarna volgen de overige wijken. De bedoeling is dat half september alle automaten in de stad zijn aangepast voor kentekenparkeren.

Scannen

Controleurs kunnen door het scannen van de kentekens van de geparkeerde auto’s snel zien of er betaald is. De gemeente gaat voor de handhaving gebruik maken van een zogeheten ‘scanauto’. Controleurs kunnen vanuit deze auto kentekens scannen en zien of er betaald is voor het parkeren.

Automobilisten worden in de betaald parkeergebieden geattendeerd op de nieuwe situatie, het kentekenparkeren.

Digitaliseringsslag

Met de invoering van kentekenparkeren maakt de gemeente Groningen een digitaliseringsslag in het parkeren op straat. De huidige ‘card only’ parkeerautomaten zijn in 2014/2015 aangeschaft, waarbij al rekening gehouden werd met de mogelijkheid tot invoering van kentekenparkeren in de toekomst.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen