Start bouw woningen Engelse Park en Kempkensberg volgend voorjaar verwacht

De bouw van woningen langs de Kempkensberg en in het Engelse park zal naar verwachting volgend voorjaar starten.

De planontwikkeling op de locatie waar vroeger de rijkskantoortorens stonden, vordert gestaag. Dit voorjaar heeft de gemeente een grondverkoopovereenkomst getekend met de ontwikkelaars VolkerWessels Vastgoed, Ballast Nedam Development en Slokker Vastgoed.

Het gaat om 95 koopwoningen in het Engelse Kamp en 76 appartementen langs de Kempkensberg. Hiervan worden 40 appartementen verhuurd.

Engelse Park

Deze koopwoningen, tussen Engelse Kamp, Haydnlaan, Kempkensberg en Bachkade, worden ontwikkeld door VolkerWessels Vastgoed en Ballast Nedam Development.

Het aanbod zal divers zijn, zowel voor wat betreft de ligging als de grootte, de uitvoering en de prijzen van de woningen. Het Engelse Park is een aantrekkelijk woongebied voor een brede doelgroep, meldt de gemeente.

Geïnteresseerden kunnen zich vanaf heden aanmelden op www.engelsepark.nl.

Kempkensberg

Langs de Kempkensberg ontwikkelt Slokker Vastgoed 76 appartementen op de locatie tussen de stadstuin van DUO/Belastingdienst en de Kempkensberg twee op het zuiden georiënteerde appartementengebouwen van elk vijf lagen.

Het westelijke gebouw, direct grenzend aan het Sterrebos, bevat 36 koopappartementen in oppervlak variërend van 95 tot 210 vierkante meter. Het oostelijk gelegen gebouw bevat 40 vrije sector huurapparte¬menten met een oppervlak variërend van 75 tot 110 vierkante meter. Parkeren vindt plaats onder deze nieuwbouw in de afgesloten parkeergarage.

Wethouder Van der Schaaf van Stadsontwikkeling is verheugd over de aanstaande start van de bouw: “Het gaat bij deze woningbouw om een zeer gewilde locatie midden in de stad. In het groen nabij het Sterrebos en het toekomstige Zuiderplantsoen, station Europapark en in feite ook de binnenstad. De planontwikkeling, met respect voor flora en fauna, heeft lang geduurd. Maar het resultaat mag er zijn.”

Dit najaar werken de betrokken partijen aan het definitief ontwerp en het bouwrijp maken van de locatie.

Omwonenden en andere betrokkenen zijn onlangs via een inloopbijeenkomst bijgepraat over de stand van zaken.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen