Nieuw platform over Groningers: Dat is Groningen

Foto: De Redactie

Dat is Groningen is de naam van het nieuwe platform over Groningers. Op het platform wordt door diverse Groningers gedeeld hoe Groningers zich onderscheiden, en met elkaar en met anderen omgaan.

Het nieuwe platform wordt zaterdag 17 juni gelanceerd door wethouder Gijsbertsen in de Groninger Forum Bibliotheek. Gelijktijdig is de opening van Human Library.

Dat het in Groningen goed toeven is zijn veel mensen het over eens. Maar wat maakt dat Groningers zo tevreden zijn met hun stad? Dat mensen openstaan voor elkaars ideeën en vaak positief, solidair en tolerant zijn? Op het platform Dat is Groningen worden verhalen over diverse Groningers gedeeld en wordt een stem gegeven aan Groningers vanuit diverse delen en groepen in deze stad.

Bewoners en organisaties

Veel verschillende bewoners en organisaties in de stad werken samen in Dat is Groningen. Er worden verhalen gedeeld van Groningers die vluchteling zijn geweest en nu in de stad wonen, verhalen van oudere Groningers en van de kersverse kinderburgemeester.

Verhalen over dingen die goed gaan tussen Groningers en waar het schuurt of beter kan. Van expat tot jongere, van gehandicapt tot vluchteling: iedereen heeft een plek op het platform. De verhalen zijn terug te vinden op de website en social media van Dat is Groningen.

Ook worden interessante evenementen gedeeld die Groningen kleur geven.

Lancering tijdens Human Library

De lancering van Dat is Groningen vindt plaats om 11.00 uur tijdens de opening van Human Library, een concept dat zijn oorsprong vindt in Denemarken en nu in Groningen voor de vierde keer wordt georganiseerd. Tijdens Human Library wordt geen boek, maar een mens ‘geleend’.

Dit om gesprekken te stimuleren met mensen die je normaal gesproken misschien niet zo snel zou spreken en misschien bedoeld of onbedoeld (voor)oordelen bij hebt. Zo zijn zaterdag Groningers te leen die bijvoorbeeld HIV hebben, transgender zijn, volledig getatoeëerd zijn of hun land ontvlucht zijn.

De toegang is gratis en na de lancering van Dat is Groningen kan één van de vele boeken uit de Human Library geleend worden.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen