Wijkinformatiemarkt in buurtcentrum Heerdenhoes in Beijum

Foto: Google Maps

Een wijkinformatiemarkt in het kader van de campagne ‘Lang zult u wonen’ vindt vandaag, vrijdag 2 juni plaats in buurtcentrum Het Heerdenhoes in Beijum. De gemeente organiseert samen organiseert met WIJ Beijum de wijkinformatiemarkt voor de bewoners van Beijum, Noorderhoogebrug en De Hunze/Van Starkenborgh.

De meerjarige ‘Lang zult u wonen’ campagne is erop gericht om ouderen zo lang mogelijk veilig en comfortabel in hun eigen huis te laten wonen. De aanpak is gebaseerd op positieve ervaringen in andere gemeenten.

De markt in Het Heerdenhoes is de tiende in een reeks van 11 wijkinformatiemarken in de gemeente Groningen.

Levensloopbestendig

Adviseurs van Lang zult u wonen en het WIJ-team adviseren ouderen hoe zij hun huis veiliger, comfortabeler en levensloopbestendig kunnen maken.

Lokale bedrijven zoals de installateur, de aannemer en leveranciers demonsteren producten en bezoekers kunnen deze uitproberen. Van post-opvangbakje tot inloopdouche, alles wat er mogelijk is zelfs op het gebied van huisautomatisering wordt getoond.

Bovendien is er aandacht voor het wonen met (beginnende) dementie en worden er workshops gegeven.

Gratis advies aan huis

Naast de wijkinformatiemarkten gaat de gemeente ook met informatie en persoonlijk advies huiseigenaren stimuleren hun woning zodanig aan te passen dat ze er lang kunnen blijven wonen.

Voor een gratis advies aan huis kan een afspraak worden gemaakt met een adviseur van Lang zult u wonen via de website langzultuwonen.nl/groningen.

Locatie en tijd

Vrijdag 2 juni in buurtcentrum Het Heerdenhoes aan de Isebrandtsheerd 97 van 13.00 uur tot 16.00 uur.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen