Buitenfitness Lewenborg feestelijk geopend

De buitenfitness in Lewenborg werd zaterdag 20 mei geopend door wijkwethouder Mattias Gijsbertsen tijdens een feestelijke bijeenkomst. De outdoor fitnesstoestellen van de buitenfitness kunnen door iedereen gebruikt worden.

Tijdens de opening waren er allerhande workshops en demonstraties zoals onder andere calisthenics, waarbij wordt getraind met het eigen lichaamsgewicht, zumba en een kinderbootcamp.

Wijkwethouder Mattias Gijsbertsen: “Fantastisch dat bewoners van Lewenborg nu gratis kunnen sporten. De buitenfitness draagt bij aan mogelijkheden voor positief opgroeien maar ook voor bewoners om fit en vitaal te blijven naarmate ze ouder worden, ‘healthy ageing’ zoals wij dat noemen.”

Eén van de initiatiefnemers is Thierry Roelfsema, een 20-jarige inwoner van Lewenborg: “Het is tegenwoordig een hype om ‘fit’ te zijn en bezig te zijn met gezondheid. Op verschillende plekken in de stad zijn daarvoor al voorzieningen gemaakt, waarom dan niet in Lewenborg?”

De vraag voor een dergelijke sportvoorziening bleek niet enkel bij de jeugd te leven, ook andere andere buurtbewoners hadden belangstelling.

Met behulp van WIJ Lewenborg dienden de initiatiefnemers uiteindelijk een plan in bij het gebiedsteam van de gemeente.

Het initiatief voor het fitnessplein komt vanuit de bewoners in Lewenborg en is met hulp van onder andere Golvend Lewenborg, WIJ Lewenborg en Gebiedsteam Oost van de gemeente gerealiseerd.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen