Wie wordt kinderburgemeester van Groningen?

Foto: Gemeente Groningen

De gemeente Groningen zoekt een kinderburgemeester. Inwoners van Groningen kunnen deze week tot en met vrijdag 19 mei stemmen op één van de kandidaten op de website en zaterdag 20 mei bij de verkiezingsstand Tussen beide Markten.

Kinderburgemeester

De kinderburgemeester denkt mee over kinderzaken in Groningen en mag de burgemeester of wethouder helpen bij afspraken of officiële openingen. Zelf een activiteit organiseren of aandacht vragen voor iets dat de kinderburgemeester belangrijk vindt, mag ook.

Wie wordt kinderburgemeester?

De vakjury heeft 7 kinderen op 12 april gekozen tot kandidaat kinderburgemeester 2017-2018. Dit zijn Lotte, Seles, Rosa, Rosalyn, Marije, Javano of Anouk. Stemmen op de website kan tot en met vrijdag 19 mei. Ook kan nog gestemd worden bij de verkiezingskraam op Tussen Beide Markten zaterdag 20 mei van 13.30 uur tot 15.00 uur.

Op de website kan gelezen worden waarom gekozen moet worden voor één van de kandidaten. Belangrijke onderwerpen zijn onder meer ‘Wat is goed voor elk kind’ of ‘Elk kind telt mee!’ of ‘Blijf positief en geef nooit op’.

De kinderburgemeester is een idee van Student en Stad, 100% Groningen en GroenLinks.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen