Openbare ‘expertmeeting’ over woningmarkt in Stad

De gemeenteraad houdt dinsdagavond 7 februari een zogeheten expertmeeting over de woningmarkt in Groningen. De gemeenteraad wil zo een compleet beeld van de woningmarkt krijgen voor mogelijk nieuw woonbeleid.

‘Sociale huur’, ‘particuliere huur’ en ‘koop’ zijn de drie grote thema’s die aan de orde komen.

Bijdragen van vier experts op het terrein van de woningmarkt:

  • Peter Boelhouwer, hoogleraar Housing Systems in Delft;
  • Jan Palland, makelaar en voorzitter van NVM-afdeling Groningen;
  • Elles Dost, bestuurslid van woningcorporatiekoepel Aedes en directeur-bestuurder van woningcorporatie Actium in Assen;
  • Kristiaan Capelle van vastgoedontwikkelaar Mensenborgh Projecten.

Gezinnen

Aanleiding van deze expertmeeting is onder meer het Voorjaarsdebat van de Groningse gemeenteraad van vlak voor de zomervakantie. Daarin kwam onder meer naar voren dat bepaalde groepen moeilijk aan een woning kunnen komen, bijvoorbeeld gezinnen. Toen is afgesproken dat er een aparte bijeenkomst met experts komt zodat de gemeenteraad een compleet en up-to-date beeld van de woningmarkt in de Stad krijgt.

Woonvisie

De politieke partijen kunnen dan afwegen of er mogelijk nieuw woonbeleid nodig is. Het huidige woonbeleid is gebaseerd op de Woonvisie van het college van B&W. Deze visie stelde de gemeenteraad in 2015 vast. Elk jaar verschijnt er een zogeheten Meerjarenprogramma voor de praktische uitvoering van de Woonvisie. Inmiddels ziet de Groningse woningmarkt er alweer anders uit dan in 2015.

“Waar staan we nu?”, vraagt de gemeenteraad zich af. “Doen we nog de goede dingen? Of is er reden voor aanpassingen?”

Om die vragen te kunnen beantwoorden, houdt de gemeenteraad op dinsdag 7 februari de expertmeeting over de wonen in Stad.

Forumgesprek

Na inleidingen van de vier experts is er een forumgesprek onder leiding van raadslid Koosje van Doesen, voorzitter van de gemeenteraadscommissie Ruimte en Wonen.

Deze bijeenkomst vanaf 19.30 uur in het stadhuis op de Grote Markt is openbaar en dus vrij toegankelijk. De bijeenkomst is ook thuis live via internet te volgen via groningen.raadsinformatie.nl.

De bijeenkomst valt tijdens de Fakkeltocht tegen het Gaswinningsbesluit maar is terug te kijken via Uitzending Gemist.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen